Після капремонту в Олександрії знову запрацювало акушерське відділення ЦРЛ

Після майже піврічного капітального ремонту 1 червня свої двері знову відкрило оновлене акушерське відділення Олександрійської центральної районної лікарні. З нагоди такої вагомої й значимої події до медичного закладу завітало чимало поважних гостей. Всі вони на власні очі побачили, що із завершенням капітального ремонту у відділенні створено всі належні умови, що дадуть можливість суттєво підвищити рівень та якість медичної допомоги матерям і новонародженим, а разом з тим дозволять знизити показники материнської і дитячої захворюваності чи смертності, покращити здоров’я населення району в цілому.

Коментуючи цю подію, головний лікар ЦРЛ Валентина Гарагуля відзначила, що за період у майже 18 років у відділенні не було жодного капітального ремонту, а проводились лише поточні дрібні та санітарно-гігієнічні обробки приміщення. Проте за спонсорські кошти кілька років тому замінили 26 вікон на енергозберігаючі й старі меблі на нові. За кошти районного бюджету закуплялися також набори хірургічного медінструменту та інші медичні прилади. А от вже за підсумками 2015-го року Олександрійська районна рада та Олександрійська РДА виділили на капремонт відділення 225 тис. грн, за рахунок чого було закуплено будівельні матеріали і сантехніку. Сучасний ремонт проведено силами робітників господарської служби і медичних працівників гінекологічного та акушерського відділення. Це, зокрема, й повна заміна електродротів, сантехніки, оздоблення стін, підлоги та стелі, заміна кахлю в операційній, післяопераційній та оглядовій. Окрім  того, покращено умови перебування в трьох палатах.

Продовжуючи промову керівниці ЦРЛ, голова РДА Богдан Куруп наголосив, що це, звісно, приємна подія для медиків та пацієнтів, тим більше, що саме здоров’я громадян є пріоритетом районної влади. І додав, що до суспільно-важливої справи долучилися й спонсори, зокрема ФГ «Зарічне», та інші приватні підприємства району. Тому загальна сума проведеного ремонту склала 245,8 тис. грн.

Наостанок очільник району подарував закладу кисневий концентратор вартістю в майже 80 тис. грн, зазначаючи, що він нині має бути в кожному пологовому залі, і є вимогою часу. Тим більше, такими вже оснащені хірургічне та реанімаційне відділення ЦРЛ.

У той же час приємною новиною для пацієнтів ЦРЛ стане відкриття додаткового кабінету, де проводитиметься магнітно–резонансна томографія. Дозвільні документи на це отримало одне з приватних харківських підприємств. І вже за тиждень обладнання буде повністю змонтоване, причому за технологічними показниками, зі слів В. Гарагулі, одне з кращих на Кіровоградщині. Подібне є лише в обласному онкодиспансері. У перші півроку вартість обстеження на МРТ складатиме 1200 грн. Ціна дещо нижче, ніж в інших регіонах країни.

Окрім того, цього ж дня в ЦРЛ пройшла акція до Дня захисту дітей. Маленьким пацієнтам лікарні у дитячому, інфекційному та хірургічному відділеннях за підтримки товариства Червоного Хреста та адміністрації закладу вручили подарункові набори, до яких увійшли фрукти, солодощі, соки, печиво, м’які іграшки та засоби особистої гігієни. Вручала їх дітям голова районного осередку товариства Червоного Хреста Тетяна Нестерова.

Наталя Луценко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар