Світловодщина туристична: місця, які вас здивують

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ранок завжди є добрим, коли ти їдеш по українським дорогам, особливо в Кіровоградській області. Восьма ранку, сонце злегка починає засліплювати очі, повітря легке, усе говорить про одне: буде гарний день. Кіровоградська делегація вирушає до Світловодського району, аби розповісти усій області про те, що насправді таїть у собі цей край.

Поїхали…

Перша зупинка – село Озера, де знаходиться приватний зоопарк з найрізноманітнішими тваринами: від екзотичних птахів до крокодила.

Деякі тварини настільки милі, що важко відірвати від них погляд та об’єктив фотоапарату. Є дуже поважні тварини, з якими боїшься зустрітися поглядами, їх величність змушує коритися їхній красі. А кумедні мавпочки поставили на вуха всіх відвідувачів та працівників зоопарку. Серед них була одна дуже нервова мавпа, яку, очевидно, дратувала присутність людей, і свою територію вона не хотіла ділити ні з ким.

Хочеться відмітити, що у зоопарку завжди багато відвідувачів. І це не дивно, адже не в кожному селі Кіровоградщини можна побачити мавп, птахів, нутрій, лам, ведмедя, крокодила та багато інших тварин, які зачаровують.

Зупинкою номер два став старовинний храм у селі Талова Балка, який був побудований ще у 1806 році, а нині реставрується за рахунок благодійних пожертвувань.

“Світ не без добрих людей. Хтось дає більше, хтось менше, але цього вистачає аби потроху будувати”, – розповідає отець Серафим. – Роботи виконують працівники-добровольці, які самі вирішили допомогти та прагнуть стати ближчими до церковного життя”.

Нам вдалося потрапити на напіврозвалену дзвіницю, вид звідки просто зачаровує. Поруч знаходиться маленька церква, у якій туристи мають змогу помолитися та поставити свічки.

Далі наша подорож стала шаленою. за півдня ми відвідали туристичну базу “Славутич”, кафе “Застава” та ресторан “Околиця”, який оформлений в українському стилі і нагадує звичайну українську хату. Щороку власники ресторану вдосконалюють свій сервіс для відвідувачів, щоб підвищити туристичну привабливість Світловодщини.

А після туристично-ресторанного турне світловодці похвалилися журналістам своїми яхт-базами та місцевими талантами,  влаштувавши катання на яхтах та святковий концерт.

Читайте також: Міфи та легенди Чорного озера на Кіровоградщині

Після такої насиченої програми дуже хотілося відпочити, але в запасі у гостинної Світловодщини було ще чимало цікавих місцин. Тому наступного дня екскурсія продовжилась – кіровоградська делегація вирушила до села Андрусівка. Тут нас радо вітав  Володимир Грушка, який будує ще одну базу відпочинку, але не для багатих туристів, а для дітей, спортсменів, інвалідів, людей, котрі потребують реабілітації.  Базу планують відкрити вже цього року.

Звичайно, не можна не згадати про організатора цього прес-туру – керівник відділу культури і туризму Світловодського району – Микола Середенка, який віддано супроводжував нас упродовж усієї поїздки. Він з такою любов’ю розповідав про свій край, про його принади, що можна з упевненістю сказати: ця людина дійсно на своєму місці і докладає максимум зусиль для розвитку Світловодського району.

А Світловодськ ніяк не хотів відпускати нас додому. Щойно ми почали збиратися, як пішов сильний дощ. Завдяки ньому ми залишились там ще на півгодинки, продовжуючи  смакувати красою і неповторністю цього міста.

Надія Ухаліна для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар