Олександрійські волонтери доставили допомогу Донецькому прикордонному загону

Цієї п’ятниці, 20 травня, волонтери Олександрійського підрозділу «Всеукраїнського союзу ветеранів АТО» вирушили з адресною допомогою для Донецького прикордонного загону, де проходить службу їх земляк Володимир Конюшенко. Про це волонтери повідомили редакцію Першої електронної.

Шлях до прикордонників виявився нелегким, далися взнаки і відставні, які потрібно подолати, а це більш ніж 600 кілометрів в одну сторону, і стан доріг. Ситуація ускладнюється в самій зоні АТО, особливо на передових позиціях. Саме там, в маленькому селі Пищевик Донецької області, знаходиться контрольний впускний-випускний пункт, на який і була доставлена допомога.

Пункт можна побачити здалеку, особливо помітний він у суботу, адже задовго до місця базування тягнуться черги з автомобілів –  всі, хто хоче проїхати з окупованих територій нашої держави, або навпаки, мають пройти контроль. І якщо з території сепаратистських утворень такі черги складають до 100 автівок, то з нашої території бажаючих в десятки разів менше.

Прикордонники зраділи гостям, адже не так часто до них приїжджають волонтери. Як розповів Володимир Конюшенко, приїздять волонтери з Олександрії та ще одна група помічників з Маріуполя. Цього разу олександрійці привезли прикордонникам продукти харчування, воду, елементи форми, військове взуття та інші потрібні на фронтовій лінії речі. Натомість бійці продемонстрували свій побут та умови життя, розповіли про бойові будні та військову активність.

За словами бійців, на цій ділянці фронту активних бойових дій не ведеться, але поодинокі військові зіткнення відбуваються, іноді навіть бувають обстріли прилеглих до контрольного пункту територій з АГСів. Солдати використовують всі наявні можливості для облаштування власного побуту та дозвілля. У покинутому будинку є кімнати для сну, кухня, для охочих займатись спортом зібрали подобу гантелі. Не обійшлося без домашніх улюбленців – до військових приблудився кіт та дві собаки, які стали повноцінними помічниками для військових.

Прикордонники щиро подякували громаді Олександрійщини за надану допомогу.

Дорогу до прикордонників Дмитро Шаблов, Олександр Воропаєв, Олександр Давидов подолали за 12 годин.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар