Через непорозуміння мешканці проблемного гуртожитку “наїхали” на ОДА

Мешканці проблемного гуртожитку по просп. Університетскому, 21, які вже три місяці живуть в наметі на площі Героїв Майдану, сьогодні, 25 травня, вимагали зустрічі з очільником області Сергієм Кузьменком. Від голови ОДА обурені напівбезхатченки вимагали пояснень, адже до них дійшла інформація, що він нібито вже прозвітував у Київ про те, що проблему з їх гуртожитком вже вирішено.

Щоправда, пікетувальниця Світлана Бондаренко не змогла чітко пояснити, хто надав їй інформацію. За її словами, у телефонній розмові, нібито куратор Кіровоградської області при Президентові України, Валентина Петрівна сказала, що голова ОДА Сергій Кузьменко відзвітував, що справа мешканців гуртожитку вже вирішена.

“Вона мені сказала, що нас будуть переселяти у муніципальні гуртожитки”, – запевнила Світлана Бондаренко.

Заступник очільника облдержадміністрації Сергій Коваленко, який разом із заступником міського голови Кіровограда Олександром Мосіним прийняв мітингуючих, заявив, що вперше про це чує, і особисто не знає цю Валентину Петрівну.

“Десь відбувся збій в комунікації. Інформація, яку ви озвучуєте не підтвердилася у розмові з вищезгаданою Валентиною Петрівною. Переселення у муніципальні гуртожитки є одним із варіантів вирішення проблеми, які опрацьовуємо”, – відповів Сергій Коваленко.

За його словами, обласна влада не може переселити мешканців проблемного гуртожитку у гуртожитки, які є власністю міста Кіровограда, тому ОДА діє спільно з міськрадою.

Після цього конструктивна бесіда перетворилась у балаган, адже обурені мітингуючі з проблемного гуртожитку намагалися постійно перекричати Сергія Коваленка, або перервати його спічі.

Заступник міського голови Кіровограда Олександр Мосін запропонував всім присутнім провести незабаром спільну нараду, на яку будуть запрошені представники правоохоронних органів, які і розкажуть, що відбувається зі слідством. Але цю нараду буде проведено після того, як з Києва з фонду Держмайна повернеться юристка Марина Осіпова. Вона поїхала туди саме для вирішення проблем мешканців гуртожитку.

Мітингуючі уважно вислухали Олександра Мосіна, після чого знов накинулись із івинуваченнями на Сергія Коваленка. Місцями дискусія формувалася таким чином, ніби мешканці гуртожитку прийшли не вирішувати свою проблему, а суто задля нападок на заступника голови ОДА. Постійно лунали закиди про те, що йому і Сергію Кузьменку пора залишити свої посади, і таке інше.

Обласний чиновник запевнив, що якщо його відхід з посади допоможе вирішити питання і повернути квартири у власність людям, то він готовий підти.

Нагадаємо, 10 березня мешканці так званого «безправного гуртожитку» вийшли з плакатами під стіни Кіровоградської міськради, після чого перекрили центральну вулицю міста. Мешканці гуртожитку вкотре намагаються привернути увагу влади до того, що у них незаконно забирають квартири.

Уже більше 10 років мешканці гуртожитку (але за певними документами – звичайного будинку) боряться за можливість жити у своїх квартирах. Приміщення знаходиться у власності ПП «Вагран», відтак у місцевих проблеми, пов’язані з правом власності на квартири та загрозою фактичного виселення. Вони звертались до різноманітних інстанцій: від місцевих судів до юристів столичного рівня. Проте проблема не вирішується – власність ПП «Вагран» вважається беззаперечною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар