Кіровоградці вимагають прибрати зі стіни їх будинку пожежонебезпечну трубу з шашличної

У Кіровограді власники маркету шашлику «Мангал» без будь-яких погоджень з КРЕПом та мешканцями будинку по вулиці Шевченка, 60-а прикріпили до стіни будівлі свій димохід. Через це місцеві жителі перебувають під постійною небезпекою виникнення пожежі.

За їх словами, нещодавно сюди навіть викликали пожежну машину.

«13 травня тут була пожежа. Із труби йшов чорний густий дим, і вилітало вогнище. Пощастило, що не загорілася наша покрівля. Тоді пожежних викликали самі власники закладу», – розповіла мешканка будинку Олена Григорівна. І вона, і всі сусіди запевняють, що власник «Мангалу» ні в кого з них не брав дозвіл на встановлення труби.

Євген, мешканець квартири, до вікна якої найближче розташована димова труба, розповідає, що через неї заснути вночі неможливо – постійно чутно гудіння.

«Нещодавно я відчув різкий сморід гарі в квартирі. Відкрив вікно, дивлюсь, з труби палає вогнище. Потім приїхали пожежні, і ліквідували загоряння. Навіщо мені таке потрібно? У мене пластикові вікна, раптом воно загориться, а ви знаєте, що пластик легкозаймистий матеріал», – переймається Євген.

Після випадку із загорянням місцеві звернулися з колективною скаргою до управління торгівлі Кіровоградської міськради, фахівці якого, вчора, 24 травня, прибули на місце події. Разом з працівниками міськвиконкому також прийшли представники КРЕПу №2 і рятувальної служби.

Як вдалося з’ясувати на місці, будівлю під маркет шашлику орендує підприємець Тарасенко Євген Юрійович, а власником-орендодавцем є Біла Марина Рудольфівна. Сам маркет шашлику відкрився у лютому 2016 року.

Чоловік, який незабаром з’явився, і представляв сторону власника відмовився себе називати і відповідати на будь-які питання журналіста.

Як розповіла начальниця ЖЕО №2 Любов Марченко, з ними, як з балансоутримувачами будинку по вул. Шевченка 60а, ніхто не погоджував розташування димової труби на стіні будівлі.

«Мене сюди запросили з управління торгівлі, оскільки туди надійшла скарга від мешканців будинку, який знаходиться у нас на балансі. Ніхто з власників закладу не звертався до нас за дозволом на розташування тут труби», – запевнила Любов Марченко.

Підтвердила цю інформацію і фахівець управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення міськради. За її словами, представник власника маркету шашлику «Мангал» не зміг пред’явити навіть повного пакету дозвільних документів для провадження торгівлі. На торговій точці вони були відсутні.

На основі скарги місцевих, після огляду об’єкту, працівником управління торгівлі було складено акт, який підписали також крепівці і рятувальники.

Як повідомили журналісту Першої електронної, після висновків рятувальників, міської архітектури, КРЕПу та архітектурно-будівельного контролю, власника закладу буде викликано до міськради для подальшого вирішення питання. Представник власника запевнив, що після всих узгоджень з відповідними органами, димову трубу приберуть від стіни будинку.

В свою чергу, мешканці будинку по вулиці Шевченка, 60-а запевняють, що уважно прослідкують, аби власник шашличної виконав свою обіцянку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар