Кіровоградські школярки створюють собі вишиванки на останній дзвоник (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Випускниці кіровоградської школи №20 на свято останнього дзвоника уже третій рік поспіль одягають вишиванки, які самі собі створюють. Сьогодні, 19 травня, у День вишиванки дівчата презентували свої цьогорічні роботи. Презентація пройшла у форматі прогулянки містом, де красунь і спіймала в об’єктив Перша електронна.

На уроках праці школярки НВО №20 створюють речі, які не залишаться оцінкою в щоденнику. Зі шкільного віку дівчата учаться вправлятись голкою з ниткою і творити ними дивовожні речі, які красуні зможуть носити у повсякденного житті. А ще випускниці школи 20 одягають сукні і сорочки, вишиті власними руками, на останній дзвоник.

“У 10 класі ми вишиваємо весільні рушники. А в 11 – сукні та сорочки, у яких дівчатка красуватимуться на останньому дзвонику. Замість радянської коричневої форми з фартушками, наші випускниці одягають  барвисті українські вишиванки”, –  розповідає вчитель та ініціатор проекту Олена Горобець.

Школярки НВО 20 кажуть, що навчились вишивати на уроках праці у власній школі. До прикладу, першою роботою учениці 11-Б класу Юлі був рушник у техніці вишивки гладдю, створений у 9-му класі. Згодом навчилась вишивати хрестиком: спочатку були картинки, у 10 класі – весільний рушник, а потім – і вишиванка. Окрім того,  дівчата створюють ікони бісером.

“Навчитись було не важко. Головне – мати бажання. Мені дуже подобається такий проект, адже ми створюємо красиві речі. Наприклад, вишиванка – це символ України. І це просто гарна, стильна річ, яку можна одягати хоч щодня”, – каже Юля.

Школярки не тільки накладають малюнок на речі, а і самі створюють фасон для своїх суконь та сорочок. Комусь подобається традиційний крой сорочки, комусь до вподоби стиль бізнес-леді, а хтось шиє ексклюзивні сукні власного дизайну.

“Ми пишаємось, що ми – українки”, – в один голос кажуть школярки.

До речі, НВО 20 відома й іншими цікавими ініціативами. Наприклад, минулого року у кабінетах праці було облаштовано справжню фабрику виробництва речей для захисників АТО та робили печиво, кошти за продаж якого було передано на допомогу армії.

Більше фото тут

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар