Кіровоградські екотуристи спустилися Південним Бугом (ФОТО)

З 5 по 7 травня кіровоградські екотуристи – Андрій Домаранський та Дмитро Савранський – ходили у водний похід на річку Південний Буг. У соцмережі Фейсбук Дмитро Савранський поділився враженнями та фотографіями від третього сплаву річками України.

“Попередні сплави нашою Синюхою і тернопільським Дністром теж вразили, але коли шлях пролягає національним природним парком, територію якого включено до Семи чудес України, то інакше і бути не може. Неймовірної краси ландшафти широколистяних лісів у степових широтах, бурхливі бузькі пороги, спокійні плеса, острівці і острови, меандри, заплави, річкові каньйони, скелі, червонокнижна флора, залишки водяних млинів XVIII-XIX ст., якими колись було всіяне все середнє Побужжя…

А поряд друзі-однодумці, серед яких і шанований мною за порядність, професіонаізм, патріотизм і громадянську позицію колишній мій викладач географічних дисциплін педуніверситету Андрій Домаранський, по розробленій гідрокарті і під керівництвом якого ми успішно і подолали більше 40 кілометрів. А скільки всього цікавого мені довелося почути і згадати з картографії, геоморфології, геології, біогеографії, ландшафтознавства – географ в мені після 11-ти післяуніверситетських років ще не помер і це порадувало.

Нові горизонти і враження, досвід, емоції, неймовірні відчуття, спілкування – це і є активний відпочинок, екотуризм”, – ділиться емоціями Дмитро Савранський.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар