Кіровоградські липи стали жертвою вуличного освітлення?

Працівники КП “Благоустрій” відповідно до звернення  КП “Міськсвітло” обрізали липи у центрі Кіровограда, що від них залишилися одні стовбури. 

“У березні-квітні цього року багатьох кіровоградців, у тому числі і мене, обурило хаотичне обрізання дерев у центрі Кіровограда. Одне з таких обрізань було зафіксоване мною. Обрізання виконував Трест зеленого господарства, він же КП «Кіровоград-благоустрій». По вулиці Великій Перспективній, на ділянці від Шевченка до Дворцової, з декількох десятків дерев обрізали всього два. Обрізали таким чином, що для перехожих, а особливо для пасажирів, які на іншому боці вулиці біля “Зоряного” чекають громадський транспорт, відкрились чисельні рекламні вивіски на будинку колишньої стоматполіклініки”, – пише на своїй сторінці у Фейсбук Максим Сінченко.

У відповідь на інформаційний запит кіровоградського активіста Максима Сінченка заступник міського голови Олександр Мосін пояснив, що обрізка дерев здійснена на прохання “Міськсвітла”, оскільки дерева заважали нормальній лінії освітлення. Проте така відповідь громадського активіста не задовольняє.І він детально пояснює чому:

“Олексадр Мосін у своїй відповіді повідомив справжні причини обрізки двох лип. Саме ці дві липи заважали рівномірному освітленню вулиці Великої Перспективної. Прочитавши це, я навіть засумнівався у своїх зорових здібностях. При першій же нагоді я звернув увагу на ці липи та ліхтарі. Як видно з фотографій, обрізані дерева знаходяться на однаково віддаленій відстані від ліхтарів, посередині між стовпами, на яких висять ліхтарі. Тобто, крона лип, які розташовані безпосередньо перед ліхтарями не заважає освітленню вулиці, а крона лип, які знаходяться біля вивісок – заважає. Якби я поставив свій підпис під такою маячнею, я б згорів від сорому. А Олександр Мосін себе нормально почуває. Сьогодні мені надали іншу відповідь з таким самим обґрунтуванням, що обрізані дерева біля поштамту заважали рівномірному освітленню, а не закривали огляд майбутнього борду ТЦ “Депо”, або кафе, паркан якого демонтували атошники”, – апелює Максим Сінченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар