Кіровоградські маки лягли на безіменні могили полеглих бійців АТО (ФОТО)

Учора, 5 травня, на міському цвинтарі Старобільська (Луганська область) відбувся молебень за загиблими добровольцями та військовослужбовцями Збройних Сил України. Після заупокійної літії ієререй Володимир Безпалий освятив траурні вінки та маки, зроблені руками школярів із семи областей України: Дніпропетровської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Волинської, Київської, Чернігівської, Львівської.

Всеукраїнську акцію «Людина живе – доки її пам’ятають» організовано за ініціативи бійців 1-го особового складу ОШБ 24 ЗСУ «Айдар», зокрема – Миколи Павлюченка, який минулого року за підтримки благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» привозив у Кіровоград «Евакуйовану колекцію». До акції також долучилися і кіровоградці – учні 7-А та 7-Б класу НВО «ЗОШ І-ІІІ  ступенів № 24 – центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг» та працівники художнього музею.

Читайте також: У Кіровограді презентували унікальну виставку, яку айдарівець врятував з Луганщини ціною власного здоров’я

«48 квіток маку, зроблених кіровоградськими школярами, лягли на могили не ідентифікованих солдатів, які загинули у боях під Щастям та Старобільськом у 2014-му році. Місто тоді обороняли добровольчий батальйон «Айдар» та 80-та аеромобільна бригада. Микола Павлюченко таким способом вирішив зберегти пам’ять про безіменних військових, які захищали свій край», – розповіла про ініціативу айдарівця завідуюча відділом науково-просвітницької роботи художнього музею Олена Степанок, організатор акції у Кіровограді.

Читайте також: Виготовлені кіровоградськими школярами маки, поїхали у Старобільськ, на безіменні могили полеглих героїв

Крім вшанування полеглих побратимів, бійці «Айдару» маками та вінками прикрасили могили цивільних, які загинули під час проведення АТО, а також прилеглі занедбані могили колишніх ув’язненних Старобільського СІЗО.

Текст -Тетяна Колісник

Фото – Микола Павлюченко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар