Як кіровоградський 34-ий батальйон відзначав свої іменини (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 4 травня, відбулись урочистості з нагоди другої річниці створення кіровоградського 34 ОМПБ. Військові отримали близько 100 почесних грамот від керівництва бригади та батальйону, 20 відзнак Міністерства оборони України, один військовослужбовець був нагороджений медаллю “За мужність”.

Про це в мережі Фейсбук написала волонтер Вікторія Касьянова.

Нагадаємо, 34-й окремий мотопіхотний батальйон «Батьківщина» — формування у складі Збройних сил України, створене у травні 2014 року як 34-й батальйон територіальної оборони «Кіровоград-2» з мешканців-добровольців Кіровоградської області, польова пошта – В5509.

34-й БТрО (початкова назва батальйону — «Кіровоград-2») був створений у травні 2014 року у Кіровоградській області. Половина особового складу батальйону — кіровоградці; решта — зі східних областей України, Криму, Одеської та Львівської областей.

На момент заснування 34-й БТрО налічував у своєму складі 421 бійця, більшість з яких — професійні військові різного віку. Члени цього військового формування мають досвід бойових дій та брали участь у миротворчих місіях у різних країнах світу. З 2014 року воїни 34-го батальйону несуть службу на передовій, де беруть активну участь у боротьбі з проросійськими бойовиками. Зокрема, 1 серпня 2014 року вони знищили відомого командира групи терористів «Призрак» на прізвисько «Лєший». Це засвідчив замполіт батальйону Марат Сулейманов.

У листопаді 2014 року 34 БТрО був переформатований у 34-й окремий мотопіхотний батальйон 57-ї мотопіхотної бригади, яка сформована на базі 17-го, 34-го і 42-го батальйонів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар