Скандальне будівництво: бути чи не бути новій кав’ярні у центрі Кіровограда

У середу, 27 квітня, у центрі Кіровограда відбувся скандал стосовно забудови земельної ділянки біля приміщення «Укрпошти» та «Укртелекому». У той день демобілізовані учасники АТО демонтували паркан, яким було огороджено будівельний майданчик.

Сьогодні, 29 квітня, на зв’язок з Першою електронною газетою вийшов представник забудовника Назар Дубина, який показав дозвільну документацію на початок будівництва та право оренди на земельну ділянку (у день конфлікту фірма-забудовник відмовилася від спілкування з журналістами ПЕГ). Назар Дубина продемонстрував договір оренди на земельну ділянку від 17 листопада 2006 року, декларацію про початок будівельних робіт, затверджені містобудівні умови, акт перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, державних будівельних норм, стандартів і правил. Також у представника забудовника на руках є висновок Одеського науково-дослідницького інституту судових експертиз, який стверджує, що проект будівництва магазину-кав’ярні відповідає державним будівельним нормам.

Згідно з документами, земельна ділянка площею 0.0193 га біля «Укртелекому» (кадастровий номер – 3510100000:29:268:0010) у 2006 році була віддана в оренду на 25 років Олені Владімірскій.

Натомість менеджер з регіональної безпеки Кіровоградської філії «Укртелекому» Олександр Шепелєв стверджує, що ніяких дозвільних документів на початок будівництва у них не брали, а техвідділ вже вручив підрядній організації заборону і припис про недопустимість проведення будівельних робіт на даній території.

«Будівництво незаконне. Забудовники не мають дозволу ні від «Укртелекому», ні від «Укрпошти», тому що на цій території проходить комунікація – лежить лінія урядового зв’язку. У зв’язку з цим на цій земельній ділянці лежать обмеження на проведення будь-яких робіт. У законодавстві прописано, що особа, яка має у володінні цю землю, зобов’язана погоджувати проведення будь-яких робіт з представниками «Укрпошти» та «Укртелекому», – коментує ситуацію Шепелєв.

Представник забудовника натомість стверджує, що дозволи від «Укртелекому» та «Укрпошти» вони отримали ще у 2013 та 2014 роках, у попередніх керівників підприємств.

«Я не розумію, які документи ще потрібно мати, щоб почати будівництво, – коментує ситуацію Дубина. – Стосовно комунікаційних мереж «Укртелекому», то ми їх не займатимемо під час будівництва. Фундамент будуть класти по краю кабельної каналізації з нормативним відступом від каналізації кабельної мережі, що не порушує їх існуючого стану, а також дає змогу для подальшої експлуатації мережі «Укртелекомом».

Інформацію стосовно законності будівництва підтвердив і начальник управління містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради – головний архітектор міста Вадим Мездрін, який стверджує, що забудовник має усі дозвільні документи для початку будівництва.

«Забудовник має усі дозвільні документи для початку будівництва. Зараз питання винесене на розгляд містобудівної ради для подальшого вирішення зовнішнього вигляду майбутньої споруди. Бути чи не бути будівлі, а якщо бути – то у якому вигляді», – прокоментував Мездрін.

Назар Дубина пояснив, що майбутня кав’ярня буде прибудована до приміщення «Укрпошти», але вона повністю вписується у архітектурну концепцію будівлі та міста загалом. Але чи продовжуватимуть будівництво після подій 27 квітня – представник забудовника поки не знає.

«Чи буде продовжуватися будівництво вирішуватиме забудовник», – відповів Дубина.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар