У Кіровограді юристи захищатимуть права секс-працівниць та наркозалежних

Учора, 26 квітня, всеукраїнська благодійна організація «Легалайф-Україна» підписала меморандум про співпрацю у сфері протидії порушенням прав людини по відношенню до уразливих груп населення – секс-працівників і наркозалежних – з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

“Цей меморандум – перший крок роботи нещодавно сформованої регіональної команди, яка займатиметься розслідуваннями порушень прав уразливих груп населення з боку правоохоронних органів. Для того, щоб ця команда працювала ефективніше, а протидія порушенням була потужнішою, треба була підтримка фахівців, які надають правову допомогу. Ми об’єдналися, щоб зменшити рівень насилля над секс-працівниками та наркозалежними, – розповіла директор організації Наталія Ісаєва.

“У нашому Центрі 150 адвокатів надають усім затриманим правоохоронними органами безоплатну вторинну правову допомогу. Згідно з підписаним меморандумом, ми маємо надати невідкладну адвокатську допомогу затриманим представникам вразливих груп. У результаті – не застосовуватиметься до затриманих фізичне або психологічне насилля, бо при будь-яких слідчих діях буде поряд адвокат”, – сказав директор Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леонід Кропліс.

Наступне після підписання меморандуму завдання регіональної команди, як наголосив її координатор, – проведення тренінгів серед адвокатів та підвищення правової обізнаності та рівня довіри вразливих груп до правозахисників.

“Ми розуміли і бачили ці порушення, але ми не знали, як допомогти. Нещодавно спільно з «Експертним центром з прав людини» ми випрацювали певний механізм роботи регіональної групи і зрозуміли, як можна протидіяти порушенням, наприклад, під час затримання осіб, досудового слідства. Кіровоградська команда вже створена, вона вже почала діяти. У співпраці з адвокатами ми можемо досягти певних позитивних результатів”, – наголосив координатор групи адвокат Еміль Багірян.

“Це спроба привернути увагу до незахищених верств населення, щодо яких у суспільства складається думка, що ці люди не потребують ні захисту, ні допомоги. Як адвокати, ми часто стикаємося з порушеннями прав людей з боку працівників правоохоронних органів. Команда запобігатиме, розслідуватиме і домагатиметься покарання винних осіб, які порушували права людей. Ми вже готові працювати”, – розказала член команди, адвокат Тетяна Ромаданова.

Нагадаємо, у Кіровограді розпочала роботу регіональна команда для протидії порушень прав вразливих груп з боку працівників правоохоронних органів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар