Виготовлені кіровоградськими школярами маки, поїхали у Старобільськ, на безіменні могили полеглих героїв (ФОТО)

Сьогодні 48 маків, виготовлених власноруч кіровоградськими школярами та працівниками художнього музею, відправилися у Старобільськ Луганської області. Саме там знаходяться безіменні могили бійців гібридної війни, які загинули 2014 році у боях під Щастям та Старобільськом.

Минулого тижня учні 7-А і 7-Б класу НВО «ЗОШ І-ІІІ  ступенів № 24 – центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг»» разом з працівниками Кіровоградського художнього музею створювали маки – квіти пам’яті. І нарешті сьогодні, 26 квітня, квітки поїхали до пункту призначення, де завтра їх зустріне луганський волонтер Володимир Винник. Виготовлення маків проходило у рамках всеукраїнської акції «Людина живе, доки її пам’ятають», до якої кіровоградців залучив демобілізований боєць «Айдару» Микола Павлюченко, який минулого року разом із благодійним фондом Станіслава Березкіна “Добротвір” привозив у місто виставку «Евакуйована колекція старожитностей Слобожанщини».

Читайте також: У Кіровограді презентували унікальну виставку, яку айдарівець врятував з Луганщини ціною власного здоров’я

Як розповідає завідуюча відділом науково-просвітницької роботи художнього музею Олена Степанок, вже не вперше музей виступає організатором створення квітів пам’яті. Але це вперше, коли кіровоградці приєдналися до всеукраїнського дійства, таким чином нагадуючи українцям, що війна триває. Вона створює нові безіменні могили та покинуті кладовища. І кожен воїн на цьому кладовищі чекає свого повернення додому, де його пам’ятатимуть і шануватимуть як героя. Так само своїх полеглих захисників чекають матері, дружини, діти…

Читайте також: Кіровоградські школярі власноруч зробили маки на безіменні могили учасників АТО

«Маки – це чергове нагадування, що у нашій країні триває зараз гібридна війна і відповідно, ми живемо заради тих і завдяки тим, хто поклав своє життя за мир і спокій. Ми і далі будемо продовжувати шити маки до 8 травня – Дня пам’яті і примирення», – прокоментувала Олена Степанок.

Школярі прикрасили коробку, у яку запакували маки, власними підписами і побажаннями.

Допомагали в реалізації акції швейне об’єднання «Мрія», ГО «Спільна дія», БО «Кіровоградський фонд соціальних гарантій учасникам та ветеранам АТО».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар