У Кіровограді в 30-річчя аварії на ЧАЕС вшанували героїв-чорнобильців (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 26 квітня, з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи кіровоградці вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів. Містяни, очільники області і міста, громадською ходою від площі Героїв Майдану до пам’ятника “Жертвам Чорнобиля” та покладанням квітів віддали шану всім, хто причетний до ліквідації страшної техногенної катастрофи.

«Ми схиляємо голови перед тими ліквідаторами, яких сьогодні немає з нами. Щоб захистити світ від катастрофи, вони віддали найдорожче, що в них було – своє життя», – сказав у своєму виступі біля меморіалу голова ОДА Сергій Кузьменко.

Міський голова Андрій Райкович зазначив, що подвиг ліквідаторів є безцінним.

«Сьогодні все людство, всі небайдужі люди говорять вам слова великої вдячності, за те, що ви працювали з самовіддачею, не шкодуючи свого життя і здоров’я ліквідовували аварію на ЧАЕС», – звернувся до ліквідаторів Райкович.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко відзначив, що, на жаль, держава не спроможна зараз в повній мірі задовольнити гідне життя героям-ліквідаторам.

Очільники міста та області у своїх виступах проводили паралелі між подвигом ліквідаторів та подвигом героїв-АТОвців, які боронять нині незалежність України.

Біля меморіалу також виступили учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

«Багато хто з нас відчуває наслідки ліквідації аварії на своєму здоров’ї, але жоден не скаже, що міг тоді не виконувати наказ. Про тих, хто не боявся дивитися в обличчя ядерному монстру, ми повинні пам’ятати завжди!», – сказав ліквідатор аварії на ЧАЕС, полковник служби цивільного захисту Микола Корнієнко.

Всі присутні вшанували річницю страшної трагедії хвилиною мовчання, під час якої лунали сирени пожежних автомобілів та автівок швидкої допомоги.

Після покладання квітів до пам’ятника “Жертвам Чорнобиля”, Єпископ Кіровоградський і Голованівський УПЦ КП Марк провів панахиду за загиблими героями-ліквідаторами.

Читайте також: Відчути атмосферу Чорнобиля (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар