Мітингуючі з проблемного гуртожитку флешмобом показали, що у їх наметі і на площі безпечно (ФОТО)

Сьогодні, 22 квітня, мітингувальники з проблемного гуртожитку по проспекту Університетському, 21, влаштували флешмоб біля свого намету на площі Героїв Майдану.

Мітингувальники вишикувались біля загороджувальної стрічки зі сторони вулиці Великої Перспективної і тримали в руках листівки з написами “Я живу у наметі, де концентрація ртуті не сумісна з життям” та “Обережно. Ртуть”. Цією акцією мешканці гуртожитку хотіли показати, що всі заяви рятувальників та поліції про небезпеку перебування у наметі є надуманими. На їхню думку, все це влаштовано, щоб прибрати їх з центральної площі.

“Цією акцією ми хочемо показати, що ми там живемо, і нічого з нами не відбувається. І ми там будемо жити. Просто наш намет муляє обласному голові та міській владі”, – розповіла мешканка проблемного гуртожитку Світлана Бондаренко.

Також вона повідомила, що вони згодні провести демеркуризацію намету, як того вимагають рятувальники та санепідемстанція.

“Нашою умовою є те, що ми самі придбаємо всі необхідні для розчину речовини, адже маємо певну недовіру до рятувальників”, – стверджував Світлана Бондаренко. Протестуючі згодні навіть віддати на демеркуризацію намет, адже вже мають іншого. Але стояти на площі вони будуть доти, доки їх справа не зрушиться з місця.

Нагадаємо, вночі 19 квітня намет мітингуючих облили невідомою речовиною. Рятувальники та санепідстанція заявили, що це була ртуть, і рекомендували прибрати намет з площі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар