У Кіровограді винесли рішення про демонтаж чергових кіосків (ФОТО)

Ілюстративне фото

У Кіровоградській міській раді комісія з питань демонтажу тимчасових архітектурних форм винесла вердикти черговим незаконним торгівельним кіоскам.

Під час засідання комісії під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка було вирішено демонтувати наступні споруди:

  • кіоск на розі Академіка Корольова та Бєляєва.
    Він постраждав від пожежі і знаходится в жахливому стані. Власник не став його приводити до порядку, а просто покинув. Місцеві мешканці скаржились, що там брудно, і ця споруда їм заважає. Як повідомив начальник управління архітектури Вадим Мездрін, інформація щодо дозвільних документів відсутня, власник наразі теж невідомий;
  • два кіоски на земельній ділянці біля будинку за адресою вул. Добровольського, 15.
    До міськради зі скаргами звернулись громадяни Максименко та Яворська, де зазначають, що вони являються власниками 4 земельних ділянок за адресою вул. Добровольського, 15, де незаконно було встановлено два кіоски для провадження торгівлі. Вадим Мездрін зазначив, що ці дві споруди стоять без дозволів, крім того, за комплексною схемою надано дозвіл на розташування на цих ділянках третього МАФу, якого ще немає. Олександр Грабенко наголосив, що це питання треба виносити на розгляд архітектурно-містобудівної ради, і вносити зміни до комплексної схеми, адже роздавати дозволи на розміщення МАФів на земелній ділянці, у якої вже є власники – це неправильно. У підсумку, члени комісії підтримали рішення про демонтаж цих незаконно встановлених кіосків;
  • споруда на розі вул. Волкова та Межевого бульвару.
    За зверненням мешканців Новоолексіївки це питання на розгляд комісії надав депутат міськради Олександр Цертій. На земельній ділянці, яка перебуває у комунальній власності самовільно встановили тимчасову архітектурну споруду. За словами начальника управління архітектури, власнику не надавалось жодних документів.

Члени комісії розглянули ще ряд питань. Зокрема і про МАФ на розі вул. Соборної (колишня 50 років Жовтня) та Глінки, навпроти торгівельного центру Плазма, про який ми вже писали на сторінках нашого сайту.

Документи на цю споруду в управлінні архітектури є, але характер споруди не відповідає описаному у паспорті прив’язки. Згідно документів, власники отримували дозвіл на розміщення споруди з трьома входами, а наразі монтують тільки два. Розміри і розміщення цого МАФу відповідають виданим дозвільним документам.

Члени комісії вирішили перенести розгляд цього питання на наступне засідання, а тим часом звернутися до власників, щоб ті усунули незбіги з паспортом прив’язки. Наразі характер порушення не дозволяє винести рішення про демонтаж.

На майбутні засідання комісії також будуть винесені питання щодо численних МАФів “Інгуша”. Велика частина їх стоять покинутими без дозволів, а декілька нещодавно відновили свою діяльність. У них збирають пляшки та макулатуру. Зокрема, на розі вул. Шевченка та Великої Перспективної та на розі вул. Соборної (колишня 50 років Жовтня) та Глінки. Біля цих точок прийому вторсировини збираються особи без певного місця проживання, які часто бувають напідпитку. Через це до міськради неодноразово скаржились мешканці міста.

Комісія вирішила винести питання по МАФам “Інгуша” на наступні засідання, і розглянути кожен кіоск окремо.

Також начальник управління торгівлі Наталія Бабенко отримала вказівку від Олександра Грабенка скласти повний список кіосків “Новоукраїнський хліб”. На ці торігвельні кіоски також багато скарг. Значна частина їх встановлені незаконно.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета
Поширити:

Залишити коментар:

коментар