Кіровоградські школярі врятувалися від вибуху на хімзаводі (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учні НВК “Кіровоградський колегіум” (11-та школа) сьогодні вчилися  діяти в умовах надзвичайних ситуацій. Допомагали їм опановувати основи науки виживання спеціалісти УДСНС в Кіровоградській області.

Рівно о 8.30 в будівлі колегіуму пролунав довгий шкільний дзвінок. Діти навчені – це сигнал про небезпеку. Цього разу за легендою у Кіровограді вибухнуло небезпечне хімічне виробництво і школа опинилася в епіцентрі ураження отруйними газами.

Важливо відзначити – діти виявилися готовими до масової евакуації, паніки не було. Усі, від першачків до старшокласників, організовано разом із вчителями одягли марлеві пов’язки і визначеними маршрутами покинули приміщення колегіуму.

“Такі навчання ми проводимо щорічно під гаслом «Цивільний захист – це не жарти», – говорить директор закладу Олена Максимова. – Підходимо до їх організації серйозно, тож учні добре знають, як поводити себе у разі виникнення різного роду небезпек. Минулого року ми відпрацьовували бомбардирування, цьогоріч – хімічну загрозу”.

Спеціалісти УДСНС активно підігрували дітям. Їм продемонстрували, як працює пожежна техніка, як відбувається евакуація постраждалих. Учні також мали можливість потренуватися вдягати засоби індивідуального захисту – протигази, костюми, шоломи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар