На Кіровоградщині засадили ліс молодими дубами (ФОТО)

Більше 8 тисяч дворічних сіянців дубу звичайного висаджено сьогодні, 13 квітня, на території  урочища «Чорний ліс» Богданівського лісництва ДП «Чорноліський лісгосп» у ході обласного етапу Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». 

Як розповіла кореспонденту Першої електронної газети начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, сіянці вирощені на базовому розсаднику Богданівського лісництва. Площі нових насаджень цього дня створювали разом керівники  обласної та Знам’янської районної влади, учні Богданівського шкільного лісництва, Знам’янської школи-інтернату, журналісти обласних видань та громадськість Знам’янки.

Закінчивши садити ліс, присутні взяли участь в аукціоні з продажу декоративних рослин, а потім всі дружно на свіжому повітрі смакували уху та куліш. Школярі  за старанну працю одержали ще й солодощі.

«Цьогоріч в області планується створити 700 га лісу. Станом на 13 квітня вже посаджено 618 га лісових насаджень. Кіровоградські лісівники виростили 4,2 мільйона стандартних сіянців для заліснення та 110 тисяч штук саджанців декоративних порід для озеленення”, – відзначила Наталія Ревенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар