Поліцейські розкрили таємниці кіровоградського кінологічного центру (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Малята з відомчого дошкільного закладу «Золотий ключик» відвідали кінологічний центр, спробували себе в ролі кінологів і патрульних та твердо вирішили стати поліцейськими, вже як підростуть. На серйозний захід прибули більше 40 дітей разом зі своїми вихователями. 

«Такий захід важливий і, безумовно, актуальний для дітей, адже незважаючи на постійну опіку дорослих, вони вже зараз формують свій власний тип поведінки та загалом світогляд. У цей момент наша допомога потрібна, аби вони зрозуміли, наскільки важливим є їх особисте відповідальне ставлення до своєї безпеки, обережність та чуйність один до одного. Добре і те, що усе хороше, що засвоять наші діти відбувається у формі гри, а тому і сприймається досить правильно. Ми віримо, що вони виростуть доброзичливими та чуйними людьми», – упевнений начальник ГУ Нацполіції в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.

Більше десяти службових собак кінологічного центру при ГУНП в області демонстрували свої вміння виконувати спеціальні команди, долати смугу перешкод, знаходили сховані кінологами речі та заборонені предмети, затримували уявних правопорушників, слухняно виконали низку команд, демонструючи чудові відмінні навички та здібності.

Загалом у Центрі «працюють» 19 спеціально тренованих псів. Серед них німецькі та бельгійська вівчарка, лабрадори і особлива гордість кінологів – чорний тер’єр. Собака досить рідкісної породи вже найближчим часом служитиме помічником поліцейських.

«Кожен собака – наша гордість», – запевняє начальник кінологічного центру при Головному управлінні Нацполіції в області Артем Матвєєв. – Успіх у роботі з ними це, в першу чергу, неймовірна довіра, відданість та дружба, яка тісно пов’язує наших працівників із закріпленими за ними собаками. Вони і компаньйони, і напарники, і підтримка один для одного. Тому і результат спільної роботи завжди позитивний. На рахунку наших собак десятки розкритих із їхньою допомогою злочинів».

Неймовірно задоволені та щасливі діти подякували поліцейським за цікаву екскурсію, пообіцяли коли підростуть, обов’язково прийти на службу, а до того просто навідуватимуть нових друзів, поки як гості.

 

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар