У центрі Кіровограда згорнули незаконне будівництво (ФОТО)

????????????????????????????????????

Після 6-годинного протистояння чиновників та громадських активістів з представниками малого бізнесу, які сьогодні, 6 квітня, поставили огорожу на одній з центральних вулиць Кіровограда, незаконне будівництво вдалося зупинити. Паркан ставився для того, щоб розпочати будівництво МАФів (малі архітектурні споруди) напроти ТЦ «Мурай».

Як повідомила начальник юридичного відділу Марина Смаглюк, дії приватних підприємців незаконні, оскільки ПП «Балтимор» не має дозвільних документів на початок будівництва. Крім того, незважаючи на те, що земельні ділянки і справді знаходяться в оренді ПП «Балтимор», їхнє цільове призначення – будівництво парковки, а не кіосків.

Увесь день тривало протистояння забудовників та міської влади. В обід на місце забудови приїхав заступник міського голови Олександр Грабенко, який намагався вмовити забудовників згорнути незаконно розпочате будівництво. Після словесного протистояння Грабенка та забудовників, на місце події приїхали кіровоградська «Самооборона» та демобілізовані учасники АТО. Врешті-решт громаді, місцевій владі та бізнесменам вдалося домовитися. Близько 19.00 працівники ПП «Балтимор» почали демонтаж паркану.

«Завдяки нашим військовим нам вдалося знайти вихід із цієї непростої ситуації. З власником ми будемо і далі спілкуватися, знаходити компромісні рішення, які влаштують і їх, і громаду. Ми прикладемо максимум зусиль, щоб незаконне будівництво у центрі міста не мало продовження»,  – повідомив Грабенко.

Читайте також: Тітушки захищали незаконне будівництво у центрі Кіровограда

Поширити:

Залишити коментар:

коментар