Кіровоградські волонтери стали свідками «падіння» найбільшого в Україні пам’ятника Леніну (ФОТО)

Відомі у Кіровограді волонтери Олена Щербина та Вікторія Касьянова перебували у Запоріжжі під час демонтажу пам’ятнику Леніну.

Світлини цієї історичної події Вікторія Касьянова опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Запоріжжя звільнилось від Леніна! Поклали обережно. На очах присутніх сліз не помітили, навпаки – чудовий настрій, посмішки, хороша атмосфера, а люди – щирі і приємні!», – написала вона.

Олена Щербина телефоном повідомила нашому кореспонденту, що вони поверталися зі своєї чергової поїздки у зону АТО, і проїжаючи Запоріжжям вирішили завітати на історичну подію.

«Під час демонтажу навколо панувала атмосфера свята, всі посміхалися, фотографувалися. Багато людей було з українською символікою. Місцеві патріоти почали і з нами фотографуватися. Журналісти із Запоріжжя, через наш камуфльований одяг подумали, що ми військові, і все намагалися отримати коментар. Довелося пояснювати їм, що ми волонтери», – розповіла Олена Щербина.

Нагадаємо, сьогодні, 17 березня, після майже 30 годинного демонтажу, зі свого місця нарешті зрушив пам’ятник Леніну у Запоріжжі. Пам’ятник був знятий з постаменту за допомогою подвійної петлі троса крана, закріпленої на тулубі та шиї скульптури.
Загалом, демонтаж пам’ятника пройшов спокійно.

Монумент виготовлено із бронзи, постамент – з рожевого граніту, його вартість оцінюють у мільйони гривень. Загальна висота пам’ятника із постаментом 19,8 м. Це був найбільший пам’ятник Леніну в Україні.

Він простояв у Запоріжжі з 1964 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар