Кузьменко порадив мешканцям «скандального гуртожитку» чекати рішення робочої групи (ФОТО)

Сьогодні, 15 березня, мешканці «скандального гуртожитку» по просп. Університетському, 21 запросили до себе журналістів, і разом з ними вирушили до голови Кіровоградської ОДА.

Зібравши журналістів біля намету на площі Героїв Майдану, мешканці гуртожитку, які 12 років намагаються повернути собі власні квартири, висловили обурення стосовно заяв голови ОДА, що вони, ніби то, піарять певні політсили.

«Ми сюди прийшли не по своїй волі. Нас пригнав сюди пан Володимир Ярошенко, котрий хоче від нас, за наші ж квартири, оримати великі суми грошей. Звертаємось до мешканців Кіровограда, ми не бомжі, алкаші, чи наркомани. Більшість людей є працюючими, мають власні сім’ї, дітей, а то й онуків. Ми не проплачені, і не виступаємо від жодної політичної сили», – заявила протестуюча мешканка гуртожитку Світлана Бондаренко.

Після цього пікетуючі вирушили до голови ОДА Сергія Кузьменка.

Їх запросили до малої зали ОДА, і після нетривалого очікування туди прийшов очільник області.

«Оскільки ми не домовлялися з вами про зустріч, я перепрошую, і буду говорити про те, що я знаю. Питання проблеми по вашому гуртожитку не нове. Ми з вами багато разів зустрічалися, щоб вирішити ту несправедливість по відношенню до вас, яка багато років тому трапилася. Мені дуже важко пояснити чому багато років тому було прийнято незаконне рішення, і пан Ярошенко приватизував гуртожиток. Я не можу це коментувати. Хочу єдине сказати, про те, що ми намагалися в різний спосіб вирішити це питання, в тому числі, і шляхом перемовин з паном Ярошенком. На жаль, на сьогоднішній день, ми бачимо, що це питання не вирішується шляхом перемовин. Тому в місті Кіровограді створено робочу групу, до якої увійшли представники міської влади, управління юстиції та поліції. Завданням цієї групи є звернення до Фонду держмайна, і Фонд має через суд скасувати те рішення, яке було прийняте багато років тому. Обласна влада максимально сприяє цьому процесу», – повідомив пікетувальникам Сергій Кузьменко.

Очільник ОДА повідомив, що наразі, це вся інформація якою він володіє, і висловив сподівання, що 18 березня, у день звіту робочої групи мешканці «скандального гуртожитку» матимуть конкретні відповіді і чіткий графік того, що треба зробити.

Після цього Сергій Кузьменко перепросив у пікетуючих, і швидко пішов.

Всі обурення та емоції мешканців просп. Університетського, 21 дістались заступнику голови ОДА Сергію Коваленку. Упродовж 15 хвилин він вислуховував претензії зі сторони мешканців гуртожитку, і намагався вгамувати їх запал. Проте, не здолавши емоційного напору обурених людей, теж пішов з кабінету.

Мешканцям «скандального гуртожитку» нічого не залишилось, як чекати п’ятниці, 18 березня, і продовжувати своє пікетування на центральній площі. У випадку, якщо робоча група не надасть конкретної інформації та шляху вирішення проблеми, пікетуючі обіцяють знову заблокувати центральну вулицю міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар