Що представник ОДА радить зробити мітингувальникам з проблемного гуртожитку? (ФОТО)

Мешканцям проблемного гуртожитку, за адресою проспект Університетський, 21, треба оскаржувати перше рішення про його незаконну передачу у приватні руки. Таку думку висловив заступник голови Кіровоградскої ОДА Сергій Коваленко, під час спілкування з мітингуючими мешканцями на площі Героїв Майдану.

Сергій Коваленко визнав, що рішення про переведення гуртожитку в статус будинку та передача його у приватні руки було незаконним, і саме цей факт треба доводити в суді. Чиновник повідомив, що такої думки є представники юстиції, з якими він спілкувався на цю тему.

“У фіналі має бути одне – гуртожиток має бути переданий у комунальну власність, перепрофільований у житловий будинок, і тільки тоді ви зможете стати законними власниками своїх квартир”, – сказав Сергій Коваленко. Заступник голови Кіровоградскої ОДА визнав, що ситуація є непростою, і пообіцяв сприяння з боку обласної влади.

“Будьте спокійними в тому, що примусово ніхто нікого не виселить”, – пообіцяв він мешканцям гуртожитку.

Обурені мешканці, які відучора мітингують в центрі Кіровограда говорять, що їх першою вимогою є призупинення продажу їх квартир, адже вже цього року одну було продано. За їх словами, міська влада начебто і готова прийняти гуртожиток на баланс, але дієвого механізму реалізації цього ще не вироблено.

Сергій Коваленко запевнив, що нинішнього власника можливо позбавити права власності через систематичне невиконання ним передбачениз обов’язків.

Мітингуючі мешканці гуртожитку домовилися про зустріч з чиновником, де вони обговорять участь обласної влади у вирішенні цієї проблеми.

А поки що, мешканці гуртожитку по просп. Університетський, 21 продовжують пікетування на площі Героїв Майдану.

Нагадаємо, вчора вони розпочали своє пікетування, і навіть перекривали на декілька годин рух центральною вулицею міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар