Земельний майдан продовжується: мешканці Злинки мітингують перед Кіровоградською ОДА

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кілька сотень мешканців  села Злинка Маловисківського району вийшли  на центральну площу Кіровограда, щоб припинити рейдерське захоплення сільської землі.

Люди вимагають зустрічі з головою Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком, який ще в жовтні минулого року обіцяв, що припинить рейдерство.

Читайте також: Мешканці Маловисківщини зупинили рейдерське захоплення землі

Сьогодні мешканці Злинки заявляють: вони відмовляються й далі спокійно чекати, доки їхню землю привласнюють шахраї, і готові  захищати свої права в суді.

«Якщо у нас заберуть хоч клаптик землі, все село буде голодувати – сказала Разіна Зінаїда, мешканка Злинки. Жінка розповіла, що землю, яку отримала у спадок від померлого батька,  переоформлювала цілих 8 місяців, а шахраї це зробили за ніч і не несуть за те ніякої відповідальності.

Читайте також: Земельний конфлікт у Злинці: рейдери, блокпости і пошуки справедливості

Нагадаємо, навесні в Кіровограді було зареєстровано “клон” злинківського господарства ТОВ “Авангард”. Потім на початку червня з контори реального товариства зникли документи пайовиків, підготовлені для реєстрації договорів на обробіток землі (мова йде про понад 10 тис. га ріллі), а згодом частину з цих документів виявили в районному відділі Держкомзему. Рейдери встигли зареєструвати частину паїв на себе (там же – в Малій Висці) та оформити засіяні площі під заставу.

Ще у серпні 2015 року розпочалось кримінальне впровадження  за фактом незаконної реєстрації договорів оренди посадовцями Маловиськівського району. Розгляд справи під контролем голови КОДА мали завершити до жовтня.

Читайте також: Рейдерське захоплення землі у Злинці: депутати звертатимуться до Генпрокуратури і міністра МВС


Поширити:

Залишити коментар:

коментар