Кіровоград пам’ятає: містяни вшанували Героїв Революції гідності (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 20 лютого, кіровоградці вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні, які полягли на центральних вулицях Києва під час Революції гідності.

Вшанувати Героїв, які два роки тому віддали своє життя за кращу долю України прийшли декілька сотень чоловік.

Спочатку всі бажаючі поклали квіти до пам’ятної дошки Герою Небесної сотні з Кіровоградщини Віктору Чміленку. Після цього – до імпровізованого меморіалу на площі Героїв Майдану.

Перед присутніми виступила вдова застреленого снайпером Героя України Людмила Чміленко.

“Віктор завжди говорив, що наша незалежність, яка не окроплена кров’ю, не буде цінитись. Так сталося, що і він коропив її своєю кров’ю”, – розповіла пані Людмила. Також вона закликала всіх українців не бути байдужими, адже нам всім разом будувати цю країну.

За Героями, загиблими під час Революції гідності, провів панахиду настоятель православної церкви Київського патріархату, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк.

У своєму слові владика Марк наголосив на тому, що ми й досі не можемо сказати загиблим Героям “дякую, спіть спокійно, бо ваша справа звершена”.

“Ми можем їм сказати тільки “вибачте, бо ви помирали за гідність, а ми наразі ще не навчилися гідно жити”, – сказав Марк.

Згадав Марк і про війну з Росією на сході України.

“Хочеться, щоб смерть людей під час Революції Гідності, смерть воїнів наших на сході України, не була даремною. Ми маємо засвоїти цю страшну науку”, – наголосив настоятель церкви Київського патріархату.
Владика Марк висловив впевненість, що лише там людина може проявити себе, як християнин, де є вільний вибір для людини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар