У Кіровограді вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

????????????????????????????????????

Лютий 2014 року змінив хід української історії. За право жити на своїй Богом даній землі українці заплатили життям своїх найвідданіших синів. І їхній подвиг живе у пам’яті кожного українця.

Сьогодні, 17 лютого, кіровоградські музейники підготували для кіровоградців душевний спомин-реквієм про загиблих Героїв Небесної Сотні – у краєзнавчому музеї відкрили виставку «Літопис Революції Гідності на Кіровоградщині».

Без пафосу і нудних промов чиновників,  пам’ять Небесної Сотні вшанували власними віршами, волонтери та активісти поділилися з присутніми спогадами про ті бентежні дні і планами на майбутнє. Крім того, громадські активісти поповнили музейну скарбницю новими експонатами – гербом та прапором з київського Майдану.

«Наш земляк Віктор Чміленко віддав своє життя за те, щоб українці змогли побудувати вільне європейське майбутнє. Нещодавно було знайдено його каску, у якій він стояв на Майдані. Кажуть, що її передадуть в Івано-Франківськ, де створено музей Небесної Сотні. Але я переконана, що ця каска повинна зберігатися у нашому музеї, щоб нащадки пам’ятали подвиг свого земляка. Ми минущі. Те, що зберігається тут, житиме вічно», – наголосила директор краєзнавчого музею Наталія Агапєєва.

Самопожертву і відданність Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання.

«Хороший душевний захід влаштував наш краєзнавчий музей сьогодні. Так і потрібно вшановувати героїв сучасної України, без совковості і нафталіну, щоб зачіпало за живе», – поділилася враженнями громадський активіст Наталя Вельгун.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар