У кіровоградській школі вшанували пам’ять загиблих випускників (ФОТО)

12 лютого у кіровоградському НВО ЗОШ №17 провели День пам’яті. Учні вшанували загиблих на війні Героїв – випускників школи Євгена Тельнова та Сергія Татарчука.

Командир взводу батальйону “Донбас” Євген Тельнов загинув 15 лютого 2015 року, під час зіткнення на блок-посту окупантів під  Маріуполем. Інший учень 17-ої школи – Сергій Татарчук – віддав своє життя виконуючи військовий обов’язок у Афганістані. Він загинув 1 березня 1986 року.

Читайте також: У Кіровограді поховали героя, який проміняв бізнес на добровольчий батальйон (ВІДЕО)

Аби розповісти про своїх загиблих випускників, педагоги разом із старшокласниками школи організували захід “Долі, обпалені війною”, під час якого ще раз згадали про життєвий і бойовий шлях безстрашних героїв, які віддали життя на війні.

По завершенню, до меморіальних дошок Євгену Тельнову та Сергію Татарчуку поклали квіти.

Директор НВО №17 Володимир Гора розповів, що наразі у школі планують облаштувати музей, де максимально будуть зібрані цікаві факти з життя та навчання Євгена Тельнова та Сергія Татарчука.

“Ми вже зараз, використовуючи власні можливості та ресурси, збираємо інформацію про Героя, який віддав своє життя за Україну, Євгена Тельнова. Хочемо, аби учні, відвідуючи музей, мали можливість дізнатися про життя Героїв, які колись закінчили нашу школу. Адже, пам’ять про таких людей треба берегти і передавати майбутнім поколінням, як приклад патріотизму та жертовності”, – розповів Володимир Гора.

Нагадаємо, у Кіровограді виступають з ініціативою про присвоєння Євгену Тельнову звання “Герой України”. Зокрема, з такою ініціативою нещодавно виступив міський голова Андрій Райкович.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар