У Кіровограді незабаром відкриють місцевий Охматдит (ФОТО, ВІДЕО)

Тривають ремонтні роботи в корпусах дитячої обласної лікарні, хід яких, сьогодні, 1 лютого, проінспектував голова ОДА Сергій Кузьменко. За словами будівельників, до 15 лютого будуть завершені внутрішні роботи, тому медпрацівники зможуть обробити приміщення для здачі його в експлуатацію.

У корпусах вже встановлено сучасне обладнання, якого немає навіть в Охматдиті. Пишаються лікарі новою кисневою системою, яка працює на основі модулів із подачею стисненого повітря. Разом з тим закуплено нові операційні столи та лампи, сучасне обладнання в маніпуляційні кімнати.  

Як швидко вдасться завершити зовнішні роботи, прогнози робити зарано, адже для цього потрібні сприятливі погодні умови. Будівельники планують облаштувати центральний вхід, який давно не використовувався, збудувати паркан, озеленити територію, а також протягом року привести до ладу й інші приміщення на території дитячої обласної лікарні. За словами Сергія Кузьменка, територія буде перепланована: деякі корпуси будуть відремонтовані, а деякі – демонтовані і на їхньому місці з’являться ігрові майданчики та зони відпочинку. Приміром, вже зараз будується нове приміщення для пральні, а старе буде демонтовано.

На все це витрачено близько 60 млн грн держаних коштів. Капітальний ремонт основного корпусу обійшовся у 35 млн грн коштів фонду регіонального розвитку та 5 млн грн коштів обласного бюджету.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар