У Пантаївці розбирають будівлі колишнього вугільного підприємства (ФОТО)

У селищі Пантаївка Олександрійської міськради почалися роботи по розбору будівель та споруд колишнього розрізу “Морозівський”. Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Мою Александрию.

200 млн. гривень готова витратити держава на рекультивацію. Про це повідомив начальник Олександрійської дирекції з рекультивації шахт Володимир Горобець.

Фізичній ліквідації підлягають адміністративний корпус розрізу, нарядна, електродепо, механічна ділянка, автоколона. У розборі беруть участь дві фірми, які перемогли в тендері – кіровоградська і криворізька.

Горобець обіцяє прибрати фундамент на глибину 30 сантиметрів, засипати ділянки чорноземом і посіяти траву. У такому вигляді землі перейдуть селищній раді.

Місцеві жителі незадоволені. Не звик наш народ, що цілком придатні будівлі можна просто так взяти, і зруйнувати.

Вчора, 26 січня, люди провели збори в будинку культури. Горобець заявив, що будівлі простоюють з 2012 року і за цей час ніхто не заявив, що хоче ними скористатися. Тому керівник вважає свої дії правильними і законними.

Жителі попросили зберегти хоча б адміністративну будівлю розрізу. На це Горобець порадив писати листи в Кабмін і Міненерго. А поки їх розглядатимуть, пообіцяв два-три місяці не валити адмінкорпус.

Для довідки: Морозівський вугільний розріз – одне з незвичайних місць Кіровоградщини. Являє собою кар’єр довжиною 6 км у формі літери Г. До 2009 року тут видобували природні копалини, але потім підприємство не впоралося з боргами й робота зупинилася. Як і багато інших занедбаних кар’єрів, він швидко заповнився грунтовими водами.

Особливий колорит кар’єрові надають величезні механізми. Правда, на даний момент зовнішній вигляд кар’єра змінюється день у день. Вода досить швидко піднімається, а метал розбирають на переплавку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар