Як на Водохреща кіровоградці в ополонку пірнали (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 19 січня, християни відзначають день Хрещення Господнього, або як у народі називають – Водохреща. Цього дня кіровоградці гралися в моржів – не боючись морозу, пірнали у холодну воду.

Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У Кіровограді одразу в кількох місцях була можливість набратись сили у цілющої води.

Кореспондент Першої електронної спіймав кіровоградців в об’єктив на березі річки Сугоклеї.

“Я вже вчетверте цього року пірнаю. Вірю в те, що цілющість води таки допомагає. Хоча про Бога варто не забувати весь час, а не згадувати тільки на свято,” – каже кіровоградець Володимир і додає, – Пірнати не страшно, якщо є мотивація. Я хочу бути здоровим, тому обливаюсь холодною водою і раз на рік пірнаю в ополонку”.

Люди на березі Сугоклеї не затримуються: одні йдуть, інші приходять. Найбільше пірнають чоловіки. Жінки –  у ролі відео-операторів. Маленьких діток батьки умивають водою з річки. Одна маленька кіровоградка років чотирьох навіть розплакалась, що її татко тільки вмив, а не дав пірнути як усі.

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар