У Кіровограді відбулося свято для передчасно народжених дітей (ФОТО)

З нагоди Дня передчасно народжених дітей в обласному перинатальному центрі відбулася акція «Метелики надії». Напередодні така ж акція проводилася в Львові та Дніпропетровську. Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

На захід завітали 15 кіровоградських родин, чиї дітки декілька років тому народилися недоношеними. Сьогодні вони рухливі та усміхнені, і навіть важко припустити, що колись їхня вага ледве сягала кілограма.

За словами директора перинатального центру Тетяни Мітєвої, щороку в його стінах народжується близько 200 недоношених діток різної вагової категорії (до 1 кг, до 1,5 кг, до 2 кг). «Такі немовлята мають певні ризики. І від того, як вони проведуть перші хвилити життя, залежить їхнє майбутнє», – каже Тетяна Миколаївна.

Подякував фахівцям перинатального центру заступник голови ОДА Сергій Коваленко, відзначивши роботу провідних спеціалістів Почесними Грамотами.     

Не так давно в цьому центрі з’явилися на світ і два сини Ігоря Литвина. «Пригадую, як я зайшов до реанімації, а лікарі читали дітям казки, – розповідає батько. – Це мене дуже розчулило, тому і до сьогодні пам’ятаю той момент. Мабуть, коли наші діти стануть дорослими, то навряд чи вони упізнають лікарів, які рятували їхні життя. Та їхній голос пам’ятатимуть точно».

Наприкінці свята дітки розважалися з аніматорами, куштували смаколики у вигляді яскравих метеликів та запустили в небо кульки надії, як символ того, що мрії збуваються.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар