Без верби й калини – нема України: у Високих Байраках заклали парк (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У козацькому селі Високі Байраки Кіровоградського району сьогодні, 13 листопада,  громада заклала на території школи парк.

На майданчику зібрались вихованці дитячого садочка, учні 5-11 класів, вчителі, батьки школярів і просто небайдужі жителі села. Оксана  Єфімова, директор Високобайрацького навчально-виховного комплексу, звертаючись до односельчан, зазначила, що «ми закладаємо парк для наступних поколінь нашого рідного села. Але ця добра справа не відбулася б без допомоги благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» та фермерського господарства «Жабняк В.Ф.».  Благодійний фонд і фермер передали для школи саджанці дерев та кущів для парку.

Присутні на заході голова благодійного фонду  «Добротвір» Андрій Малик та голова громадської організація «Спільна дія», помічник народного депутата Станіслава Березкіна Ірина Малик привітали школярів з тим, що вони ростуть свідомими і добропорядними людьми. «Я дуже щаслива з того, що на Кіровоградщині є така небайдужа молодь. Адже долучившись до цієї корисної акції ви тепер не просто учні цієї школи, а й справжні громадські активісти», – наголосила Ірина Малик.

На пришкільній території, виділеній під парк, було висаджено  90 дерев і кущів: горіхи, липи, верби, калини та інші саджанці.

Валентина Жабняк, голова ФГ, активно допомагала школярам: «До цієї школи ходили обидва мої сини. Я просто не можу стояти осторонь такої хорошої справи».

Серед батьків-учасників заходу були й бійці АТО. «Раніше, коли ще я вчився у цій школі, тут були гарні клумби з квітами. Зараз у школі вчаться мої син і донька. Хочу допомогти їм навести лад на шкільному подвір’ї»,- зазначив військовий третього полку спецпризначення.

Семикласниці Світлана і Валерія охоче поливали саджанці. Дівчата розповіли, що мріють побачити на цьому місці справжній парк, у якому можна було б відпочити.

Військовий АТО Анатолій Лемський, який прийшов додому у відпустку, разом з односельцями теж саджав дерева. Його діти вчаться у Високобайрацькому навчально-виховному комплексі і він  завжди охоче допомагає колективові рідної школи.

За словами учня 8-го класу Максима, він висаджує сьогодні дерева не з примусу вчителів, а з власної волі, адже це «можливість зробити гарну справу для майбутніх поколінь».

Разом з односельцями працював і депутат Високобайрацької сільської ради Юрій Олійник. Один з 12 депутатів.

Коли усі дерева й кущі були посаджені, директор школи подякувала усім присутнім: «Дасть Бог усі наші саджанці приймуться і тут буде не просто парк, а справжня зона відпочинку».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар