У Кіровоградському районі вперше з нового військкомату провели хлопців на службу

Сьогодні, 6 листопада, у Кіровоградському районі відбулися урочисті проводи на службу до лав Збройних сил України. Оскільки в районі військкомат відкрили нещодавно, то саме звідси вперше проводжали хлопців на службу.

На плацу районного військового комісаріату було людно. На важливу і хвилюючу подію у житті новобранців та їхніх батьків завітали голова районної державної адміністрації Алла Поліщук, військовий комісар Кіровоградського районного військового комісаріату капітан Андрій Гриценко, завідувач сектору режимно-секретної, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Дмитро Скомаровський, радник голови райдержадміністрації з питань учасників АТО Євген Шкваренко, сільські голови.

– Я засвідчую свою повагу вам, шановні юнаки та батьки, за те, що обов’язок захищати свою Батьківщину, відстоювати незалежність України для вас є священним. Впевнена, що у вас вистачить мужності і мудрості гідно його виконувати, – відзначила очільниця району Алла Поліщук. – Щиро зичу вам мудрості, витримки, щоб школа військової підготовки допомогла вам у житті.

Низку вітань продовжив військовий комісар Кіровоградського районного військового комісаріату Андрій Гриценко, дякуючи батькам за виховання хлопців, які готові йти на захист рідної країни, бажаючи мужності, терпіння та гідно служити на вірність українському народу. Слова вітань сказали юнакам й інші гості,  радник голови райдержадміністрації з питань учасників АТО Євген Шкваренко вручив кожному квіти, які ті потім подарували своїм мамам. Материнські настанови та найтепліші побажання хлопцям прозвучали і від мами, яка цього дня проводжала свого сина службу.

Дівчата в українських костюмах перев’язали юнаків жовто-блакитними стрічками, які символізують кольори державного прапору, та вручили пам’ятні подарунки від райдержадміністрації на згадку про цей важливий день у їхньому житті. Найменше покоління подарувало хлопцям вірші про рідну Батьківщину.

Урочисте проводжання новобранців із сіл Бережинка, Соколівське, Велика Северинка та Первозванівка завершилося гімном України. У свою чергу юнаки  відзначили, що гідно служитимуть народу України.

Альона Смілянець для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар