Воїни-афганці з усієї Кіровоградщини зібралися на пам’ятну зустріч бойових побратимів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Більше 130 воїнів-інтернаціоналістів з усіх районів Кіровоградщини з’їхалися цього тижня у Кропивницький на пам’ятну зустріч бойових побратимів, присвячену 30-й річниці виведення радянських військ із Афганістану.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Як розповів голова обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Віктор Остащук, військові зібралися в приміщенні місцевого Будинку офіцерів. Під час урочистостей ветерани і волонтери отримали відзнаки від обласного осередку УСВА, облдержадміністрації та обласної ради, а всі первинні осередки спілки – пам’ятні подарунки.

Окрім того, делегати поклали квіти та вінки до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам усіх поколінь, побували на Алеї слави загиблих учасників АТО на Фортечних валах та Рівненському кладовищі.

Завітали учасники зустрічі і до Обласного госпіталю ветеранів, де нині перебувають на лікуванні їхні товариші по службі. Тут Віктор Остащук від імені «афганців» вручив подяки і грамоти лікарям і медперсоналу.

“Наш госпіталь – це справжній «острівець безпеки» для воїнів. Кожен відчуває себе тут потрібним, захищеним, доглянутим. Ми щиро вдячні медикам і психологам за ту турботу і підтримку, якою вони оточують ветеранів усіх війн і всіх поколінь”, – розповів Віктор Остащук.

По завершенні офіційної частини, воїни-афганці продовжили неформальну зустріч у ресторані “Зірка”, організовану за фінансової підтримку БФ народного депутата Станіслава Березкіна “Добротвір”.

“Ми дуже вдячні благодійному фонду “Добротвір” і особисто Станіславу Березкіну за постійну допомогу. Для нас ця підтримка є не просто великою, а неоціненною. Особливо, зважаючи на те, що часом чуємо відмови від інших, – зазначив голова Віктор Остащук. – Цьогорічна зустріч стала для воїнів-інтернаціоналістів особливою. І не лише тому, що це 30-та річниця виведення військ з Афганістану. А й тому, що зібралося дуже багато побратимів, які ціле десятиріччя не бачилися. Зрозуміло, що далеко не у всіх в силу різних обставин є можливість зустрічатися щороку. Цього ж разу нас було більше 130! Згадували минуле, розказували, хто чим зараз живе, обмінювалися контактами… Загалом, хлопці отримали масу задоволення від спілкування”!

Читайте також: Станіслав Березкін привітав воїнів-інтернаціоналістів із річницею виведення військ з Афганістану.

Нагадаємо, війна в Афганістані розпочалася 1979 року і тривала 10 років. За різними даними,  за наказом радянського командування участь у бойових діях взяло 160 тисяч українців. Більше 8 тисяч воїнів зазнали поранення, ще 3360 осіб загинули чи зникли безвісти, серед них – 114 вихідців із Кіровоградщини.

15 лютого 1989 року, за офіційною версією, останній воїн радянської армії залишив територію Демократичної Республіки Афганістан.

Читайте також: У 3 полку спецпризначення вшанували загиблих воїнів-інтернаціоналістів


Злата Нянько для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар