Музей військово-морського флоту у Великій Северинці відзначив 10-річний ювілей

Сьогодні, 3 червня, у селі Велика Северинка Кіровоградського району відбулася презентація музею військово-морського флоту, який відзначає своє 10-річчя. Гостям заходу показали моделі кораблів, артефакти і світлини різних історичних періодів та розповіли про визначних моряків із Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Десять років тому, коли ми познайомилися з моїм колегою Станіславом Васильовичем, у одній із розмов зійшлися на тому, що наша основна задача – зробити все, аби у нас був музей, – розповідає голова Кіровоградської обласної організації ветеранів-підводників Василь Гребенюк. – Нам хотілося увіковічнити подвиги уродженців Кіровоградщини і зробити акцент на патріотичному вихованні молоді. Люди мають розуміти, що наша історія надзвичайно важлива і в нас є мужні військові моряки, які прославили наш край”.

Із нагоди ювілею та відзначення Дня ВМС Збройних Сил України за високий професіоналізм, майстерність та примноження традицій українського судноплавства колектив музею нагородили грамотою народного депутата України Станіслава Березкіна.

Представник благодійного фонду “Добротвір” Геннадій Солдецький передав привітання від народного депутата та подякував колективу музею за їхню працю і допомогу у вихованні нових патріотів Батьківщини.

Також від гостей музей отримав кітель британсього королівського флоту, морську безкозирку та посвідчення героїчного члена Кіровоградської обласної організації ветеранів-підводників, старшини атомного підводного човна Раїна Григорія.

Нагадаємо, у 2016 році представники благодійного фонду “Добротвір” передали в музей військово-морського флоту речі з середнього десантного корабля “Юрій Юлефіренко” (колишній СДК “Кіровоград”).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар