На Рівнянському кладовищі у Кропивницькому вшанували загиблих героїв

Сьогодні, 8 травня, на Рівнянському кладовищі у Кропивницькому відбулася панахида за загиблими у Другій світовій війні та військовослужбовцями, які віддали своє життя під час сучасної війни з Росією на Сході України.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

У День пам’яті та примирення віддати шану військовим прийшли рідні та побратими загиблих, представники міської влади, волонтери та просто небайдужі кропивничани. Містяни поклали квіти до могил героїв, а єпископ Кропивницький та Голованівський Марк провів панахиду за усіма загиблими.

“Війна – це страшне лихоліття. Нам інколи важко усвідомити, що це мільйони загиблих, – говорить єпископ Марк. – Багато хто робить із цього привід для гучної забави. А насправді, війна немає переможців. Сам факт війни – це факт поразки нас, як людей. Згадуємо жертв Другої світової – один винен за те, що пропагував війну, інший, що піддався на пропаганду і пішов убивати. Ще хтось змушений був ставати на захист батьківщини і теж позбавляти життя людини. Ступінь різний: один в честі, бо захищав, другий – у ганьбі, бо агресор. Але смерть молодих хлопців, як з одного так і другого боку є однаковим болем для батьків, однаковим страхом і плачем для дітей. Ми просимо Бога, щоб ніколи не повторялося подібне, але бачимо, що висновків так ніхто і не робить. Ми знову опинилися у стані війни, а точніше ми продовжуємо війну, щоб наш народ здобув свою незалежність, захистив свободу, право на працю та життя на своїй землі. За нашими плечима могили молодих хлопців – це ціна свободи Батьківщини. Це не привід веселитися і тішитися. Це привід з вдячністю прийняти від них цей великий дар і з великою відповідальністю втілювати цю свободу в життя”.

Читайте також: Як у Кропивницькому відзначатимуть День пам’яті та примирення

DSC_0442

DSC_0443

DSC_0446

DSC_0450

DSC_0453

DSC_0454

DSC_0457

DSC_0462

DSC_0466

DSC_0467

DSC_0470

DSC_0471

DSC_0475

DSC_0477

DSC_0481

DSC_0487

DSC_0490

DSC_0493

Поширити:

Залишити коментар:

коментар