Цифри, медитації і батаки: у Кропивницькому відбулася психологічна дегустація “Intro-Meet”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 31 січня, у Кропивницькому відбулася психологічна дегустація “Intro-Meet”, де психологи ЦРВ “Коловорот” прозвітували за рік роботи та показали, якими методами вони опрацьовують запити від людей.

Психолог ЦРВ «Коловорот» Владислав Зубченко зазначив, що за рік роботи вони опрацювали 911 запитів, із яких 496 це індивідуальна робота, і 415 опрацьовано у форматі груп.

«Найпоширенішими запитами є первинне консультування – 314 особи, що складає 34%. Це коли людина приходить і запитує, чи з нею все добре, консультується з фахівцем стосовно свого емоційного стану. На другому місці – проблеми соціальної адаптації в суспільстві (216 – 24%). Психологічні наслідки стресу – 97 осіб, що складає 11%», – сказав Владислав Зубченко.

За словами Владислава Зубченка, в «Коловорот», як правило, приходять чоловіки раннього дорослого віку, які мають досвід бойових дій. Вони невдоволені рівнем соціальної захищеності та мають психоемоційні порушення. Психолог наголосив на тому, що жінки, на жаль, рідко звертаються до фахівців, хоча проблеми, наприклад, у родині – компетенція відповідальності двох людей. Координатор Центру, кризовий психолог Андрій Фоменко зауважив, що психологічні наслідки стресу виражені у кожної 10-ї людини, яка зверталася до них.

«Тобто за день кожен із нас обов’язково зустріне на вулиці таку людину, яка нічим і не вирізнятиметься по суті. Але вона потребує підтримки і допомоги», – зазначив Андрій Фоменко.


 Коловорот - звіт за рік  from Olga Tkachenko

Методи, якими «Коловорот» опрацьовує запити, психологи показали у другому блоці психологічної дегустації. Як правильно дихати для зняття напруги, як зафіксуватися тут і тепер, як ділити свої проблеми на покрокове вирішення, як за 15 хвилин медитації чи аутотренінгу привести до ладу свою свідомість, а також як швидко заснути і побороти безсоння – такі основні елементи передбачав «Intro-Meet».

«Наша медитація – це не відкривання астралів. Це науковий метод боротьби з наслідками стресу. Він не є новим, але він дієвий у психологічній практиці».

Формат звіту у форму міні-тренінгу дав змогу журналістам спробувати, як знімають стрес батаки та діє медитація:

«Цікаво було на собі відчути ті інструменти, за допомогою яких на практиці допомагають людям психологи «Коловороту». І що це були речі, які можна потім застосовувати у своєму повсякденному житті, – каже учасниця тренінгу Олександра Гонтар, – Але приблизно останні півгодини складно було концентруватися на медитації, бо думки про повернення на роботу не давали спокою. Загалом, такий формат звітності, поєднаний із практикою, більше запам’ятовується».

Наостанок зустрічі координатор ЦРВ «Коловорот» Андрій Фоменко додав, що вони шукають партнерів для спільної роботи над проектами, які мають соціальний запит.

«Ми на сьогоднішній день є носіями інтелектуального продукту, який можна втілювати в різних формах. Нам не потрібні інвестори – нам потрібні партнери. Люди, які будуть жити проблематикою, якою живемо ми. Якщо у людини є відгук на те, що ми робимо, то ми готові разом створювати будь-які продукти, які користуватимуться попитом».

 

  

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар