День Кіровограда

Учора Кіровоград відзначив свій 259-ий день народження.

Відзначення дня народження обласного центру розпочалося традиційно. Першим заходом став ярмарок на площі Б. Хмельницького.

Офіційні урочистості розпочалися о десятій на площі біля міської ради: музичні і танцювальні композиції, вітальні слова посадовців, вручення відзнаки «Почесний громадянин міста Кіровограда» відомому підприємцю Андрію Райковичу.

Кульмінацією першого «акту» урочистостей стало частування велетенською 259-кілограмовою плачиндою. Ця гігантська здоба відразу ж потрапила до «Національної книги рекордів», що засвідчив офіційний представник проекту.

Водночас у центрі міста на Дрорцовій розгорнулися різноманітні мистецькі виставки. На площі Кірова свою техніку демонстрували бійці рятувальної служби.

Після офіційного відкриття свята більшість городян перемістилася на Дворцову та до Ковалівського парку, де різноманітними заходами і розважали кіровоградців як місцеві організації та підприємства, так і райони й міста області. Водночас подібне дійство тривало і в інших мікрорайонах міста.

Під час нього відбулися відкриття оновленої Дошки пошани та пам’ятника-фонтану «Наталка Полтавка» біля Театральної площі (у 1882 році театр Марка Кропивницького дебютував у Єлисаветграді саме виставою «Наталка Полтавка» І.Котляревського).

Цього року варто відзначити організаторів свята: все відбулося злагоджено і цікаво. Що і підтвердила масовість: на відміну від попередніх років людей зібралося надзвичайно багато.

 

[nggallery id=9]
Поширити:

Залишити коментар:

коментар