Стрілянина і переслідування: у Кропивницькому патрульні вчилися наздоганяти злочинців

Сьогодні, 21 червня, в Управлінні Патрульної поліції Кропивницького відбулися тактичні навчання із затримання злочинців зі зброєю, які втікають на автомобілі. Інструктори з Києва навчали полісменів як діяти в небезпечній ситуації, роззброювати втікачів та вивозити поранених. У Кропивницький приїхали 27 чоловік із 9 областей України, які в подальшому отримають сертифікати і зможуть проводити інструктажі у себе в містах.

Про це Першій електронній розповів старший інспектор тактичного відділу УПП Києва Олексій Білоус. За його словами, навчання проходить в три етапи (прийоми рукопашного бою, зовнішній і внутрішній обшук будівлі, робота з автомобілем), протягом місяця по 7,5 годин на день і вже троє осіб відправилися додому, тому що не витримали навантаження.

“Моє завдання провести тактичну підготовку патрульних у ситуаціях з високим рівнем небезпеки. Бувають виклики, коли нам відразу повідомляють, що людина скоїла тяжкий злочин, має при собі зброю, а нам потрібно затримати її та доправити у відділок поліції. Сьогодні ми відпрацьовуємо саме такі навички. У Кропивницькому для цього є дуже зручна база. Після проходження навчання, поліцейські отримають сертифікати і зможуть проводити роботу у себе на місцях, проте в майбутньому планується у кожному місті запустити тактичний відділ підготовки”.

Інспектор патрульної поліції з Кривого Рогу Артем Кривда розповідає, що задоволений проведенням подібних тренінгів, які дозволяють набратися практичних навичок і спостерігати за процесом на власні очі, а не за сухими текстами книжок.

“Сьогодні відпрацьовували зупинку машини з високим рівнем небезпеки. Злочинцям подавалися голосові команди, вівся контроль їхньої зброї, ми працювали злагоджено і без помилок. Хочеться більше вільного часу на такі тренінги, адже тут ми працюємо не по книжкам і демонструється те, що дійсно існує”.

Лейтенант патрульної поліції Кропивницького Гога Самсонія також поділився враженнями від навчань

“Все дуже цікаво, вдалося дізналися багато нового і застосувати в роботі. Сподобалася евакуація поранених злочинців, Тут є можливість підтягнути фізичну форму і навички. Коли закінчиться тренінг, спробуємо організувати навчання колег так, щоб це не вплинуло на їхній вихідний”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар