У Кропивницькому студенти-іноземці читали вірші українських поетів

Сьогодні, 14 червня, у Кропивницькому у приміщенні обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбулися інтернаціональні поетичні читання від студентів Донецького медичного університету. Майже три десятки студентів з Узбекистану, Єгипту, Лівану, Індії, Лівії читали поезію Лесі Українки, Павла Тичини, Володимира Сосюри, Федора Тютчева, Афанасія Фета та гуморески Остапа Вишні.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

На заході панувала атмосфера, як на дитячому святковому ранку: кожен учасник нервував, повторював тексти поезій. А хтось останній раз перепитував, як читається певне слово.

– «Зем-ля – треба це вимовляти так», – дає інструкції студентові викладачка української мови як іноземної.

Тематика читань була обрана близька та зрозуміла для представників будь-якої країни – про любов. Це – любов і до Батьківщини, і до матері, і до коханої людини.

«Цей захід був проведений для того, щоб закріпити знання з української і показати те, що студенти протягом року навчалися і можуть читати. Труднощів зі студентами не виникало, адже вони ходять на всі заняття. Хіба що, із вимовою певних звуків бувають проблеми» – каже викладач української мови як іноземної Єлена Васютинська.

Джордж із Гани розповів Першій електронній, що йому подобається Україна, тому він радий вчити її мову:

«Мені подобається навчатися в Донецькому медичному університеті. Україна – дуже хороша країна і я вивчаю українську мову із задоволенням».

Загалом, говорити українською мовою на гарному розмовному рівні ще не всім вдається, проте студенти стараються говорити чітко, адже вони намагаються вивчити мову країни, де здобувають освіту.

Олександра Гонтар для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар