“Арт-залежні”: у Кропивницькому розпочався мистецький фестиваль

Сьогодні,11 червня, на Козачому острові у Кропивницькому розпочався всеукраїнський молодіжний мистецький фестиваль «Art-Залежні – народження». На фестиваль з’їхалося близько 300 учасників із різних куточків України, щоб представити свої роботи та вміння на 11 локаціях. До 21:00 на гостей чекають виступи музикантів, інсталяції, літературні читання, боді-арт та багато іншого.

Про це Першій електронній повідомила співорганізатор заходу Олена Дощанська.

“Спочатку фестиваль задумувався як невеличкий, але потім він набув всеукраїнського масштабу, – ділиться Олена. Тут є учасники з Херсону, Олександрії, завітав Одеський театр поезії, художник із Києва передав свої роботи. Загалом маємо близько 300 учасників на 11 локаціях: починаючи з музичної та літературної сцени, закінчуючи бодіартом, мехенді та брейк-дансом”.

За словами Олени Дощанської, фестиваль хочуть зробити щорічним, аби всі “арт-залежні” мали змогу доносити своє мистецтво до людей, а не просто творити і закидувати це у шафу. Організаторка запевняє, що не потрібно далеко їхати у пошуках високого мистецтва, його можна споглядати прямо тут і люди нічим не поступаються столичним майстрам.

“Ми хочемо донести до людей, що тут також є талановиті письменники, поети, музиканти, художники, танцюристи і вони демонструють свою творчість тут і зараз. Круто, коли люди можуть донести до глядачів своє мистецтво, а не ховають його по куточкам. У творчості повинен бути свій поціновувач”, – підсумувала Олена Дощанська.

Окрім цього, у вересні організатори планують провести у Кропивницькому ще один фестиваль під назвою “Коловрат”. Ідея фестивалю спрямована на духовний та фізичний розвиток особистості.

Як у Кропивницькому проходить фестиваль «Art-Залежні – народження» дивіться у фоторепортажі Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до “Арт-залежні”: у Кропивницькому розпочався мистецький фестиваль

  1. Фестиваль – это громко сказано! Все было ужасно!

    • Всем и не собирались угодить. Мы все свободны в своем творческом проявлении. Когда сделаете лучше – поговорим)))

Коментарі заборонені.