“Під акомпанемент” хибного замінування у Кропивницькому відбулися два мітинги

Сьогодні, 25 травня, на площі Героїв Майдану у Кропивницькому відбулися два мітинги – фермери з Кіровоградщини вимагали від обласної влади недопущення рейдерських захоплень підприємств, а мешканці проблемного гуртожитку по просп. Університетському, 21 прийшли вчергове заявити про свої проблеми. Ці акції проходили “під акомпанемент” хибного замінування центральної площі.

Ближче до 10 години на площу Героїв Майдану почали сходитися учасники двох мітингів та правоохоронці. До слова поліцейських у центрі Кропивуницького було дуже багато. Як повідомив начальник Патрульної поліції Кропивницького Антон Цюцюра, тільки його підлеглих було понад три десятки. Співробітників же міськвідділу було ще більше.

Учасники мітингів чекали початку акції у тіні і якраз збиралися розпочинати, але поліцейські повідомили про те, що надійшов дзвінок про замінування площі. Людей просили не заходити на територію площі, а на місце прибули вибухотехніки і пожежні.

Як з’ясувала згодом Перша електронна, замінування площі Героїв Майдану виявилося жартом.

Мітинг проти рейдерських захоплень землі фермерських господарств Кіровоградщини організувала “Асоціація фермерів та приватних землевласників”. Організатори акції заявляли напередодні про 1,5 тис. учасників, проте на площі Героїв Майдану зібралося близько трьох сотень.

Перед присутніми виступили координатор мітингу голова “Асоціації фермерів та приватних землевласників” Кіровоградської області Іван Андрійчук, фермер з Бобринеччини Олексій Цокалов, мешканка гуртожитку по просп. Університетському, 21 Світлана Бондаренко та інші.

Іван Андрійчук розповів Першій електронній, що метою сьогоднішнього мітингу є привернення уваги до частих випадків рейдерських захоплень підприємств області.

Від голови ОДА Сергія Кузменка та голови облради Олександра Чорноіваненка учасники мітингу вимагали вжити заходів щодо недопущення рейдерства у області. Свої вимоги фермери окреслили у резолюції, яку потім віднесуть до приймалень очільників області та обласної ради.

У мітингу проти рейдерства взяли участь фермери Бобринецького, Голованівського, Гайворонського, Олександрівського, Знам’янського, Добровеличківського та Благовіщенського районів.

Світлана Бондаренко, мешканка гуртожитку по просп. Університетському, 21 розповіла, що на минулому тижні жителі цього будинку програли суд про скасування свідоцтва про право власності ПП “Вагран” на цей гуртожиток. Судове засідання тривало рік. За її словами, у гуртожитку прохиває близько 60 сімей, яких фірма “Вагран” намагається виселити. Світлана Бондаренко запевнила, що вони на цому не зупиняться і будуть й далі відстоювати своє право на житло.

Мітинг на площі тривав близько півтори години після чого учасники акції розійшлися.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар