Для “Vesna-Soft 2017” у Кропивницькому облаштували Марс

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 20 травня, в креативному просторі “KOWO” у Кропивницькому проходить івент для дітей та студентів, присвячений світу ІТ та програмуванню, “Vesna-Soft 2017”. Цьогоріч фестиваль проходить у розширеному форматі – у сусідньому приміщенні для учасників хакатону облаштували імітацію планети Марс.

10 років поспіль “Vesna-Soft” у Кропивницькому проходила як конкурс для програмістів. У 2014-му організатори розширили формат заходу – додали квести. З наступного року “Vesna-Soft”  проводилася на одному поверсі у форматі “хакатон та проекти”:

“Цього року ми вирішили знову зробити розширений формат і додали кімнату-Марс, яка облаштована у сусідньому приміщенні”, – розповіла Першій електронній співорганізатор фестивалю Ірина Іванова.

Марс організатори готували близько трьох місяців. Там рухаються марсоходи, якими керують учасники хакатону:

“Марс – це кімната, куди ми завезли спеціальний пісок, ґрунт, облаштували спеціальне освітлення. Ось на стрімі видно ліхтарики. У ту кімнату заходити не можна. Ми її бачимо тільки через стрім. Там є марсоходи, для яких учасники хакатону намагаються виконати квести. Вони мають прописати програми і код, щоб змусити марсоходи рухатися – брати землю для певних досліджень, робити фото. Учасники не знають, які там ті марсоходи, вони їх не бачили”, – розповідає Ірина Іванова.

Окрім того, цьогорічна “Vesna-Soft” особлива тим, що її розділися на три великі частини. Перша – це марсіанський хакатон. Друга – презентація проектів. Третя – квестзона і виставки:

“Презентація проектів розпочнеться о 17:00. Наразі зареєстровано більше 20 проектів. Тут програмісти, дизайнери і робототехніки розкажуть про свої проекти, а переможці отримають призи, – додає Ірина Іванова. – Квест-зона і виставкиохоплюють два поверхи. Люди мають взяти участь у певних інноваційних речах, отримати за це наклейку і по кількості наклейок ми обираємо переможця, який потім отримає квадрокоптер”.

Також квадрокоптер від компанії “Київстар” отримає кожен із учасників команди, яка стане першою у хакатоні. Переможець дизайн-проекту – камеру “GoPro”, програміст виграє набір віртуальної реальності (телефон і окуляри). Кращий у категорії “робототехніка” отримує дремель – набір для мейкерства.

За перші 4 години роботи фестивалю “Vesna-Soft” локації відвідали близько півтисячі людей.

“Сьогодні людей більше, ніж минулого року, бо є квест-зони. Хакатонщиків у нас 8 команд по 4 людини, учасників у презентації проектів – більше 20. І гостей попередньо зареєструвалося вже 200, а всі решта -проходять без реєстрації. Близько 500 уже було. Зареєструвалися гості з Нової Праги, Новоархангельська, Богданівки, Києва, Фастова, Харккова”, – каже співорганізаторка.

Наразі “Vesna-Soft 2017”  – у самому розпалі. Учасники хакатону змагаються за першість, гості – розмальовують печиво, граються у віртуальну реальність, знайомляться з роботою 3Д-принтарів та сканерів. О 17:00 стартує презентація проектів, а о 18:30 відбудеться нагородження і офіційне закриття фестивалю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар