“Український Ван Гог” з Помічної відсяткувала свій 74-й день народження

26 квітня свій 74-й день народження святкувала уродженка Помічної, художниця Надія Падурська.  За особливу манеру написання її порівнюють із нідерландським митцем Вінсентом Ван Гогом. До речі, саме у фойє посольства Нідерландів в Україні розміщені дві картини майстрині. З нагоди свята до видатної землячки з подарунками приїхали представники помічнянської міськради.

Картини Надії Падурської неодноразово ставали переможцями виставок у Києві та Москві, а тепер більшість картин є надбанням музеїв та приватних колекцій. Зараз вона не створює так багато полотен, як раніше. Проте про талант художниці на її Батьківщині не забувають. Жінка живе у Власівському пансіонаті для ветеранів війни та праці. Саме сюди до неї з привітаннями завітали міський голова Помічної Микола Антошик, його заступник Ніна Семашко та радник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук.

Гості приїхали з численними подарунками від міської ради та подруг Надії Падурської. Тепла хустка та в’язані шкарпетки, одяг, солодощі, фрукти, а головне – такий необхідний сучасний інвалідний візок, адже художниця ще в ранньому дитинстві отримала серйозну травму хребта. Відтоді жінка сама майже не пересувається – тільки на милицях та в інвалідному візку.

“Я щиро вітаю вас із днем народження, – звернувся до майстрині Микола Антошик. – Мені надзвичайно приємно бути присутнім поряд із такою талановитою людиною. Хочу сказати, що на Вашій малій Батьківщині, у Помічній, вас люблять і пам’ятають, а школярі захоплюються неперевершеною творчістю. Зараз ми шукаємо приміщення, де в майбутньому хочемо облаштувати музей ваших робіт. Бажаю міцного здоров’я та довголіття”.

Надія Падурська була дуже вражена увагою гостей та віддячила за привітання смачним частуванням і прочитала власні вірші. А представники міськради показали майстрині фотографії з її виставок, які проходили у Помічній та Кропивницькому.

“Я вражена.. справді, вражена. Мені неймовірно приємно відчувати вашу підтримку та увагу. Дуже важливо знати, що творчість ціниться у цьому світі і до галерей з моїми полотнами продовжують приходити люди”.

Історію життя талановитої Надії Падурської читайте згодом на Першій електронній.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар