Як кропивничани вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 26 квітня, у день 31-их роковин Чорнобильської катастрофи, кропивничани пройшли ходою від площі Героїв Майдану і поклали квіти до пам’ятника “Жертвам Чорнобиля”. Таким чином містяни вшанували пам’ять усіх відважних ліквідаторів тієї страшної техногенної аварії.

Понад три сотні кропивничан на чолі із керівництвом області та міста пройшли пам’ятною ходою від центральної площі до набережної.

Біля пам’ятника “Жертвам Чорнобиля” перд присутніми виступили голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович та ліквідатор аварії на ЧАЕС Леонід Гришков.

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів катастрофи, які віддали свої життя під час порятунку людства від наслідків аварії і після трагедії, унаслідок отриманого опромінення. Під час хвилини мовчання на честь героїчних чорнобильців навколо лунали сирени пожежних машин і автоматні постріли.

Наприкінці заходу кропивницькі ліквідатори аварії на ЧАЕС, члени сімей загиблих чорнобильців та усі пристуні поклали квіти до пам’ятника.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар