У Кропивницькому рятувальники отримали нове спорядження та пожежно-рятувальну техніку

Сьогодні, 6 квітня, у Кропивницькому рятувальникам Кіровоградського гарнізону вручили пожежно-рятувальну техніку та спорядження від ДСНС України, Кіровоградської облдержадміністрації та обласної ради.

Урочисте вручення проходило у навчальному пункті аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Кіровоградській області, що на мікрорайоні Балашівка.

Від Управління ДСНС України 4 пожежні автомобілі на базі МАЗ, екскаватор, електростанцію і насосну станцію рятувальникам передав перший заступник голови ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Олег Мельчуцький. А голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко передав ДСНСникам 36 комплектів бойового одягу, 14 комплектів водолазного спорядження і надувний човен та сертифікати на 4 тонни піноутворювача.

У заході також взяв участь начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області полковник служби цивільного захисту Миронюк В.Г.

Як повідомила речниця обласної ДСНС Вікторія Крохмалюк, згідно договору, який був укладений з ДСНС України, собівартість однієї пожежної машини складає 3 млн 770 тис. грн. Один автомобіль буде передано у Малу Виску, а 3 інші обслуговуватимуть Кропивницький та селище Нове. Інше ж спорядження та техніка залишаться на балансі аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Кіровоградській області.

Як зазначив у своєму виступі Олег Мельчуцький, з 2009 по 2015 рік в Україні взагалі не виділялись кошти на придбання нової техніки для ДСНС. У 2015 році виділили 200 млн грн, у 2016 – 450 млн грн і у 2017 році – 600 млн грн.

“Тобто ми маємо повну підтримку керівництва держави і наші питання вирішуються”, – наголосивгенерал-майор служби цивільного захисту. – Для покращення матеріально-технічного оснащення ДСНС ми залучаємо не тільки державні кошти, а і допомогу від наших міжнародних партнерів. Зокрема, сьогодні ви отримуєте екскаватор, електростанцію і насос, які були надані нам від Уряду Китайської народної республіки”.

Олег Мельчуцький повідомив, що таку техніку отримали усі гарнізони України.

Після напутнього слова перший заступник голови ДСНС України вручив керівникам підрозділів ДСНС області ключі від рятувальної техніки, а Сергій Кузьменко – сертифікати на піноутворювач та спорядження.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар