У Кропивницькому пологовому будинку видали перші у цьому році свідоцтва про народження та довідки про місце реєстрації

Сьогодні, 6 січня, у кропивницькому пологовому будинку №1 видали перші у 2017 році свідоцтва про народження дітей та довідки про місце їхньої реєстрації.

Аби вручити перші документи новонародженим до щасливих батьків у пологовий будинок завітав начальник  Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул та заступник начальника Управління державної реєстрації, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Раїса Дайдакулова. На вручення документів батькам новонароджених завітали також їхні рідні та близькі.

Перші у 2017 році свідоцтва про народження та довідки про місце їх реєстрації отримали два новонароджені хлопчики – Тимофій і Марк. Тимофій, до речі, був першим немовлям, яке народилося у пологовому будинку №1 у 2017 році.

“Процедура, яку ми зараз здійснюємо для вас, це саме для того, щоб ви менше ходили по кабінетах, стояли у чергах, а також, щоб усунути корупційні процеси, які відбувалися раніше”, – зазначив начальник  Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул.

За його словами, від 29 грудня 2015 року, коли працівники юстиції почали видавати всім бажаючим свідоцтво про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку, така практика продовжувалась увесь рік. А сьогодні, окрім цього документу батькам вручили ще й довідки про місце реєстрації немовлят.

Вадим Гуцул зазначив, що такі акції покликані зацікавити батьків новонароджених отримувати ці документи саме у пологових будинках.

За словами начальника відділу державної реєстрації актів цивільного Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Раїси Дайдакулової, цьогоріч на Кіровоградщині 41 свідоцтво про народження було вручено саме у пологових будинках.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар