За підтримки народного депутата помічнянські школярі побували на екскурсії у Верховній Раді

Для кожної людини шкільні роки – незабутні. Та з плином часу в памя’ті залишаються найяскравіші спогади і зазвичай – це не контрольні роботи, не правила й диктанти, а цікаві мандрівки.

Однією з таких дивовижних подорожей, яка не залишила байдужим жодного з її учасників, стала поїздка помічнянських дітей до Верховної Ради України, подарована народним депутатом Станіславом Березкіним. Учасниками екскурсії стали 30 помічнянських учнів – по десять з кожної школи, кращі з кращих, відмінники навчання, переможці олімпіад, різноманітних конкурсів, учасники художньої самодіяльності. Саме вони, 22 грудня, разом зі своїми наставниками та представниками Помічнянської міської ради, на чолі з міським головою Миколою Антошиком від’їжджали о 5-ій ранку з Помічної в очікуванні незабутніх вражень.

Першим сюрпризом для дітей став комфортабельний автобус футбольного клубу «Зірка», що чекав на них на центральній площі Помічної. Цей автобус став об’єктом численних дитячих фотосесій, а найголовніше – запорукою безпеки та зручності під час багатогодинної поїздки.

DSC_0048

Першим пунктом призначення став древній Київ у «Парку Київська Русь», що розташований у селі Копачів Обухівського району Київської області. Перед помічнянцями відкрився відтворений культурний та архітектурний образ Дитинця Києва V-ХІІІ століть у його історичних розмірах, що займав площу 10 га. Цей грандіозний науковий проект, що за свідченням організаторів не має аналогів  не тільки в Україні, а й в усьому світі, дозволяє поринути в унікальну атмосферу середньовічного Києва, доторкнутися до джерел національної культури і духовності, побачити витоки української державності, усвідомити велич і красу Княжої доби в історії нашого народу. А ще резиденція Діда Мороза, де діти мали можливість написати листа з побажаннями, лучний тир, казкові герої, що супроводжували гостей по парку, створили неперевершений святковий настрій.
DSC_0096

Головною метою поїздки була екскурсія Верховною Радою України. З хвилюванням і трепетом переступили діти поріг знаменитої будівлі на Грушевського, 5 – єдиного законодавчого органу України, місця, де пишеться сучасна історія нашої держави. Під час відвідин будинку парламенту учасники екскурсії познайомилися з особливостями його архітектури, історією створення, побачили національну реліквію – Прапор Незалежності, який депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, прогулялися кулуарами.

Значний інтерес викликала картина «Державотворення» Олексія Кулакова, що на величезному полотні (2×5 м) зображає момент проголошення Незалежності України. Та найбільший захват у відвідувачів, звичайно, викликав балкон зали пленарних засідань ВРУ. Адже саме у цій сесійній залі ухвалюються усі закони нашої держави. Діти уважно слухали екскурсовода, ловили кожне його слово, захоплено оглядали залу, яку безліч разів їм показував екран телевізора, та яку вперше побачили на власні очі. Хто знає, можливо мине деякий час, і ці талановиті помічнянські діти, що вперше побували у стінах парламенту як гості, зайдуть туди як народні депутати і вже самі творитимуть новітню історію України.

15731578_1398575360195464_107828573_n
По закінченню екскурсії на делегацію з Помічної чекав смачний обід в парламентській їдальні та солодкі подарунки від народного депутата Станіслава Березкіна.

Та як же можна побувати у передсвятковому Києві і не відвідати головну новорічну ялинку країни? Саме тому, після відвідин українського парламенту, помічнянці відправилися на Софіївську площу до зеленої красуні і потрапили у справжнє Новорічне містечко, що розташувалося на Михайлівській і Софіївській площах та Володимирському проїзді. Дитячі атракціони, гастрономічний сектор, виставка – ярмарок іграшок та сувенірів, різдвяна фотозона та унікальні ілюмінації створили незабутнє завершення дивовижного дня. Радісні, щасливі, сповнені вражень та позитивних емоцій діти повернулися додому. Педагогічні колективи шкіл, батьківські комітети, учні та виконавчий комітет Помічнянської міської ради висловлюють подяку народному депутату України Станіславу Березкіну за незабутню подорож.

20161222_164744

Катерина Бердичевська, учениця 10 класу Помічнянської ЗШ №1:

“Мої враження після поїздки до Києва неймовірні. Я просто закохалася в це місто. Найбільше сподобалося відвідування парку “Київської Русі” у селі Копачів Київської області. Відвідавши Верховну Раду України, я відчула себе не деяку мить депутатом. Захопилась обов’язком та відповідальністю цієї справи. Вечірній Київ вразив своєю новорічною атмосферою. Додому я повернулась з позитивними емоціями. Цю чудову поїздку, я запам’ятаю на все життя”.

20161222_120116

Олександра Франько, учениця 11 класу Помічнянської ЗШ №2 :

«Найбільше, що мені сподобалось у поїздці до Києва – це атмосфера у місті. Подорож займає багато часу, тобі вже хочеться відпочити, але тут ти приїжджаєш і неначе переносишся до казки – усе містечко у кольорових вогниках, які чарують людське око. Настрій відразу змінюється і хочеться побачити ще щось нове».

20161222_164950

Гульдас Аліна, учениця 8Б класу ЗШ№1:

«Київ – це незабутні враження на все життя. Ось і я нещодавно отримала це велике задоволення. Поїздка у Київ була цікавою, чудовою та дещо новою. Спочатку ми завітали до Парку “Київська Русь” . Чудові локації не можуть не захоплювати. Потім ми відвідали Верховну Раду України. Нам було цікаво дізнатися, де вирішується доля нашої батьківщини. Не залишила байдужим архітектура будинку Верховної Ради. Але найбільші враження залишила головна ялинка країни. Вона сяяла яскравими вогниками, які дивували чарівністю. Ось така незабутня поїздка була у моєму житті».

DSC_0047

DSC_0125

Ніна Семашко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар