Скільки коштує оренда квартири у Кропивницькому на Новий рік?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

До Нового року лишилося 11 днів – час думати про те, з ким, як та де пити шампанське (або сік) під бій курантів. Якщо перші два питання – це вибір кожного  особисто, то третє – залежить від перших двох пунктів і, звісно, вартості оренди.

Перша електронна вирішила перевірити, скільки буде коштувати квартира на Новий рік у Кропивницькому. Руйнуючи інтригу: вартість оренди росте в геометричній прогресії. І для великої компанії знайти святкове житло непросто.

250 грн + Новий рік = 2000 грн

Один із найпопулярніших сайтів безкоштовних оголошень OLX.ua – знаходимо 5 сторінок пропозицій по кілька десятків квартир на кожній під тегом “посуточно, почасово”. Пропускаємо ТОПи і спускаємось до звичайних оголошень.

Скриншот 20.12.2016 112702.bmp

Загалом ціни починаються від 200 грн до тисячі. Але це в будні.

Обираємо звичайну квартиру за 250 грн. Телефонуємо:

– На Новий рік? 2000 грн за двох.

– А якщо більше людей?

– Більше там не поміститься.

Скриншот 20.12.2016 112955.bmp

Наступна за списком квартира у новорічну ніч здається не набагато дорожче звичайної ціни – 600 замість 350, але господарка каже, що не хоче шумних компаній. Вона здає квартиру максимум для двох людей.

Ще кілька двінків/листів – усе або вже заброньовано на новорічну ніч, або знову ж таки – тільки для двох. Ціна приблизно вдвічі більша від звичайної вартості.

Не знайдені квартири

Сайт Doba.ua, який пошук видає наступним, пропонує 50 квартир у Кропивницькому.

Скриншот 20.12.2016 114313.bmp

Але при переході на конкретну квартиру – помилка 404 (сторінку не знайдено). Навіть на тих сторінках, де стоїть мітка “Вільно”.

Скриншот 20.12.2016 114316.bmp

На Новий рік не по новорічному тарифу

У пошуці за словами “квартира на Новий рік у Кропивницькому” сайт Кvartirkov відразу пропонує  78 квартир. По одному з оголошень можна знайти квартиру у Львові (як виявиться у розмові), ще кілька телефонів не відповідає. Пошук каже, що ціни тут вказано – новорічні. Співрозмовники називають ціни від 500 грн.

Скриншот 20.12.2016 115314.bmp

Але ні – на сайті звичайні ціни. Точніше близькі до звичайних…

Телефонуємо у пошуках квартири для чотирьох людей на Новий рік. Це не рієлторська агенція, але співрозмовниця відразу запитує, яка квартира потрібна і пропонує варіанти:

“Однокімнатна – 1000 грн, двокімнатка – 2000. Тариф на новий рік рахується потрійний, але ми заокруглюємо до тисячі, – кажуть по телефону і додають, – Місця вистачить усім – там два двоспальних ліжка”.

Буденна ціна на цю квартиру – 300 грн/ добу, за годину – 200 грн. Хоча на сайті написано 150 – тобто приблизна ціна.

Скриншот 20.12.2016 115736.bmp

Отож, шукаючи квартиру на Новий рік на сайтах оголошень, відразу множте на три вартість оренди, вказану під фотографією кімнати. А якщо плануєте святкувати з друзями, то розраховуйте свій час, адже не кожен господар візьме в гості більше двох людей. І, до речі, не сподівайтеся на ріелторів, які помахом чарівного телефону знайдуть вам квартиру. Адже як показав моніторинг, і “новорічного” ріелтора знайти непросто – більшість працюють на довгострокову оренду.

Тож запасайтесь мандаринками, наряджайте з родиною хвойну красуню, і під ковдру. Мультики дивитись.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар