Перший фестиваль вокального мистецтва «Голос серця» у Кропиницькому.

7 – 8 грудня у Кіровоградському музичному училищі відбувався перший фестиваль вокального мистецтва “Голос серця “.

Фестиваль було створено з метою показати сучасні вокальні таланти регіону на одній з найкращих сцен нашого міста.

Ініціатори проекту – народна артистка України, лауреат національної Шевченківської, доцент Національної музичної академії України імені П.Чайковського –  Лідія Забіляста та заслужений діяч мистецтв України, директор музичного училища та художній керівник симфонічного оркестру – Лариса Голіусова.

«Ми хочемо, щоб діти поверталися додому щасливими», – говорять організатори.

Заступник директора музичного училища Олексій Стоянов розповів журналісту Першої електронної про специфіку фестивалю:

“Наш фестиваль – це не конкурс. І журі було формальне. Це зроблено тому що, коли діти відчувають конкуренцію, вони нервують. З’являються образи. Ми хочемо, щоб діти поверталися додому щасливими. Тому у нас не було перших, других, третіх місць. Всі учасники були нагородженні. Було до 10 різних номінацій. Наприклад, за краще виконання твору «акапела», за краще виконання класичного твору, за оригінальність виконання і т.д.

Учасників було більше 50, майже з усієї області: 6 районів та 3 міста: Знам’янка, Олександрія та Кропивницький. Різних вікових категорій. Також було 6 ансамблів і 2 хорових колективи.

Звичайно, хочеться, щоб в майбутньому цей фестиваль набув вищого рівня. Не лише обласного, а й всеукраїнського. Щоб це був не просто фестиваль, а конкурс. І ми будемо все для цього робити”.

2

Також на фестиваль  завітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

«Лише минулого року осередок культури музичного училища запропонували провести фестиваль духових оркестрів, – сказав Коваленко у вступному слові. – Цього року вже відбувся фестиваль хорових колективів з усіх куточків нашої області. А сьогодні представники всієї області мають можливість показати свої уміння і, можливо, це є першим кроком для того, щоб стати ще на більшу сцену. Вокальне мистецтво розуміють всі!».

1

Концертна програма повністю складалася з творів українських композиторів. Симфонічний оркестр училища під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Лариси Голіусової вкотре вразив глядачів своєю майстерністю.  Солісти: Олександр Безай та Анастасія Потоцька.

7

Родзинкою першого дня фестивалю став виступ Лідії Забілястої, яка співала під супровід хору та оркестру. Вона гордість музичного училища і області. Слухати її одне задоволення.

На другий день фестивалю відбулися конкурсні прослуховування. Після них був музичний подарунок – концерти від жіночого хору «PRIMA VISTA»  та від відділу «СПІВ» .

6 5 4

Поширити:

Залишити коментар:

коментар